logo
RECEPT

Vietnamese loempia’s met hoisin saus

210214170900Loempiaimage.jpg
INGREDIËNTEN

Voor deze loempia's gebruik je rijstpapier als omhulsel voor de loempia’s, en glasnoedels in de vulling – de loempia's zijn dus glutenvrij. Je kunt hoisin saus kopen bij de toko of bij de supermarkt, maar natuurlijk ook zelf maken. Pas zelf de hoeveelheden van de ingrediënten voor de hoisin saus aan naar wens – er zijn zoveel variaties mogelijk dat geen hoisin saus hetzelfde is! Met dit recept maak je acht grote loempia's.

Kook de mihoen of glasnoedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.

 

Snijd intussen de komkommer in dunne reepjes. Rasp de wortel. Was de taugé.

 

Maak alvast de hoisin saus, door de teen knoflook uit te persen en alle ingrediënten waar (hoisin saus) te mengen. Onthoud dat de hoeveelheden een richtlijn zijn, dus als je de saus pittiger wilt voeg je meer sambal toe, als het zouter mag voeg je meer ketjap toe, als het zoeter mag voeg je meer honing toe, etc.

 

Snijd de tofu in kleine reepjes en bak die alvast aan met twee eetlepels hoisin saus. Laat afkoelen. Zet alle ingrediënten voor de vulling (tofu, komkommerreepjes, taugé, afgekoelde mihoen, geraspte wortel) klaar op je aanrecht.

 

Zet een grote bak warm water klaar. Week een rijstvel in het warme water, tot deze zacht en plakkerig is geworden – dat duurt ongeveer 10 seconden. Leg het vel op je werkplek, dat bestaat uit een vochtige theedoek (zodat je rijstpapier niet vastplakt aan je werkplek). 

 

Vul de loempia, door iets onder het midden een rechthoek van vulling te leggen: stapel de tofu, komkommerreepjes, taugé, afgekoelde mihoen en geraspte wortel op tot een soort worst, waarbij je 2-3 centimeter rijstpapier overhoudt aan de zijkant. Vouw de loempia dicht: rol eerst het stuk rijstpapier onder de vulling naar boven, vouw dan de zijkanten naar binnen zodat daar geen vulling meer uit kan komen, en rol vervolgens de loempia naar boven. Omdat het rijstpapier vochtig is plakt het vanzelf vast.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties