logo
RECEPT

Vijg met geitenkaas en salade met frambozenmosterd

231014160116vijgimage.jpg
INGREDIËNTEN
Voor de dressing

Waterkers is volgens wetenschappelijk onderzoek het gezondste product dat er bestaat, dat heb ik je al wel eens verteld. Sinds die ontdekking maak ik regelmatig een salade met waterkers. In de Food We Love box die ik afgelopen maand testte zat een potje frambozenmosterd van Raspberry Maxx, gemaakt door Carlo en Henny. Het was na een week op, omdat ik het bij elke boterham met kaas at, en door elke saladedressings gooide die ik maakte. Zo ook bij deze salade, een lunchsalade voor één persoon. Met een eetlepel olijfolie, een theelepel balsamicoazijn en een theelepeltje frambozenmosterd kluts je in een handomdraai een verdomd lekkere dressing.

Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Tip: gebruik bouillon in plaats van water om je quinoa in te koken.

 

Klop de olijfolie, balsamicoazijn en (frambozen)mosterd tot een dressing. Voeg eventueel nog een theelepeltje honing toe. 

 

Verdeel de (gewassen) waterkers en bladspinazie over een bord en verdeel de dressing erover.

 

Snijd de vijgen in en verkruimel de geitenkaas erover. Ik gebruikte geitenkaas die op smaak was gebracht met olie en zeewier – ook uit de Food We Love box. Als je gewone geitenkaas saai vindt kun je hem ook op smaak brengen met honing of kruiden als tijm en rozemarijn.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties