logo
RECEPT

Volkorenpasta met pompoensaus

220114105237E18image.jpg
INGREDIËNTEN

Deze volkorenpasta met pompoensaus van Food Recipes HQ is weer eens wat anders dan de standaard pasta met tomaten- of roomsaus en laat zien dat het ook op een andere manier kan. De hoeveelheid van de ingrediënten is genoeg voor een hoofdgerecht voor twee personen. Als je dit gerecht glutenvrij wil eten, vervang de volkorenpasta dan door glutenvrije pasta. Voor een lactosevrije variant kan de kaas worden weggelaten. 

 

Tip: Supermarkten als de Albert Heijn verkopen pompoenblokjes, die liggen in de diepvries. Het is niet zo lekker als een verse pompoen die je in stukjes hakt, maar het is wel een stuk makkelijker!

Kook of stoom de pompoenblokjes totdat ze gaar zijn. Dit kun je voelen door er met een vork tegen aan te drukken, zodra ze zacht voelen en je ze plat kunt drukken zijn ze gaar.

 

Pureer de pompoen met een vork of staafmixer en laat staan.

 

Doe de olijfolie in een grote koekenpan, doe daar de gepureerde pompoen en de twee eierdooiers bij. Blijf het doorroeren totdat het een homogene massa vormt.

 

Doe de inhoud van de pan in een grote schaal en doe daar de Parmezaanse kaas en nootmuskaat bij. Schep alles even om en breng het op smaak met zout en peper.

 

Kook ondertussen de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Al dente (beetgaar) is het lekkerst in combinatie met deze saus – meestal houdt dat in dat je de pasta maximaal 8 minuten kookt.

 

Bak de erwten in een beetje olijfolie voor ongeveer 5 minuten. Roer ze daarna door de pompoensaus heen. Gebruik je doperwten uit de diepvries? Laat ze dan eerst ontdooien en bak ze slechts 2-3 minuten.

 

Zodra de pasta klaar is giet je het af en doe je het in de schaal bij de saus. Schep het even om zodat de saus goed over de pasta verdeeld is. Serveer eventueel met nog een beetje geraspte Parmezaanse kaas bovenop.

 

Eet smakelijk!

 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties