logo
RECEPT

Vullende vegan salade met geroosterde groenten

vegan salade
INGREDIËNTEN
Voor de salade
Voor de dressing

Een vullende winterse salade met pompoen, ui en knoflook uit de oven. Winters, maar toch licht. Een bijzonder slim receptje van Lisagoesvegan! Deze vegan salade is goed voor 4 personen.

winterse salade met gegrilde groente

Nodig voor salade

VOOR DE SALADE – voor 4 personen
Pompoen, 1 stuks (middelgroot)
Rode ui, 2 stuks
Knoflook, 2 teentjes
Kikkererwten, 1 pot
Avocado, 2 stuks
Spinazie, 500 gram
Granaatappel, 1 stuks
Pecannoten, handje
Komijnpoeder, 1 theelepel
Paprikapoeder, 1 theelepel
Chilipoeder, 1 theelepel
Rozemarijn, 1 theelepel (gedroogd)

VOOR DE DRESSING
Olijfolie, 6 eetlepels
Mosterd, 2 eetlepels
Witte wijnazijn, 2 eetlepels

Bereidingswijze vegan salade

  1. Verwarm de oven van tevoren op 180 graden.
  2. Snijd de ui en knoflook grof en maak de pompoen schoon. Snijd de schoongemaakte pompoen in parten.
  3. Verspreid de pompoen, ui en knoflook over een bakplaat en besmeer de groenten met olijfolie. Strooi er  rozemarijn, peper en zout overheen.
  4. Rooster de groente tot ze gaar zijn in de oven – dit duurt ongeveer 40 minuten.
  5. Spoel de kikkererwten af en doe ze in een kom met olijfolie, komijnpoeder, paprikapoeder, chilipoeder en  zout. Verspreid de kikkererwten over een bakplaat en rooster ze 20 minuten in de oven. (Tip: Als je ze in de oven doet bij de groenten wanneer die 20 minuten gegaard hebben zijn ze tegelijk klaar!)
  6. Mix de ingrediënten voor de dressing en zet dit apart.
  7. Was vervolgens de spinazie en snij de avocado in stukjes en verdeel over de borden. Leg daarna de parten pompoen en de kikkererwten erbovenop.
  8. Garneer met een handjevol granaatappelpitjes en pecannoten en giet de dressing er als laatste overheen.

Eet smakelijk!

 

Kijk op Lisa goes Vegan.com voor nog veel meer inspirerende veganistische recepten!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties