logo
RECEPT

Wafel + Burger = ‘Wurger’ | Food Mash-up #2

Wafel + Burger = ‘Wurger’ | Food Mash-up #2
INGREDIËNTEN

In de States is het een volledig geaccepteerde combinatie: een wafel met gefrituurde kip. Zoet en hartig. Overgoten met een lading siroop. Omdat ik in mijn nieuwe categorie Food Mash-up video’s twee gerechten combineer tot één nieuw gerecht, leek de wafel + burger combinatie me een heel goed idee. En een gerecht waarin je een wafel combineert met een burger, dat noem je natuurlijk een… wurger! 

Ben jij al abonnee van Foodness op YouTube?

In de video laat ik zien hoe je de burger helemaal zelf kunt maken. Ik gebruikte dit recept voor tofuburgers, en verving de tofu door kipdijfilet. Om er een echte goede burgerpasta van te maken kun je het kipmengsel het beste nog even vermalen met de staafmixer, of het hele ‘deeg’ maken in een keukenmachine. Zelf vind ik het lekker om tomatenpasta door mijn burgers te doen, maar dat is persoonlijk. Als je niet zo van tomaat houdt kun je dit beter weglaten.

Wafel + Burger = ‘Wurger’ | Food Mash-up #2

De wafels maak je met havermout en speltmeel, volgens dit awesome wafelrecept. Nu moet ik heel eerlijk zeggen dat ik ook weleens een luie dag heb, en dan stiekem gewoon kant en klare wafels gebruik. Dat heb je soms! Kies dus zelf voor welke optie jij gaat: zelf zowel de wafel als de burger maken, of net als ik voor een wafel van de bakker kiezen die barst van de suiker en alleen zelf de kipburger maken. Jij bent de baas!

Laat je me weten of het lukt, en wat jij van de smaakcombi van de ‘Wurger’ vindt?

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties