
INGREDIËNTEN
-
Paprika 2 stuks
-
Geitenkaas 50 gram
-
Pijnboompitten 2 eetlepels
-
Gemengde sla 100 gram
-
Extra vierge olijfolie 2 eetlepels
-
Pesto 1 eetlepel
-
Citroensap 1 eetlepel
-
Speltpasta 150 gram
-
Spek 100 gram, in blokjes
Om de een of andere reden zit het oude vertrouwde tarwe tegenwoordig in een verdomhoekje. Nu is er in principe niets mis met tarwe, mits het de volle korrel (volkoren) betreft. Maar het is natuurlijk ook leuk om andere dingen uit te proberen! Zoals spelt, een oud graan dat een beetje nootachtig smaakt en steeds vaker in brood gebruikt wordt. Spelt is voedzaam en rijk aan eiwitten en vezels. Omdat de voedingsstoffen van spelt in het binnenste van de graankorrel zitten krijg je die altijd allemaal binnen. Dit in tegenstelling tot tarwe, waar de meeste voedingsstoffen in de zemelen en kiemen zitten die vaak verwijderd worden als tarwe geraffineerd wordt (met bijvoorbeeld witte bloem als resultaat).
Pasta kun je maken van tarwe, wat gebruikelijk is, maar ook van spelt. Vandaag gebruik ik daarom eens speltpasta in een pastasalade! De speltpasta van het merk l’Origine kun je bestellen in de Foodness shop!
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan met het deksel op de pan.
Bak de spekjes uit in een droge koekenpan. Bak ze zo krokant als je lekker vindt. Ik houd van knapperig, dus zelf bak ik de spekjes altijd 10-15 minuten.
Was de paprika’s en snijd ze in reepjes.
Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan, tot ze beginnen te geuren.
Meng de olijfolie, pesto en het citroensap tot een dressing.
Verdeel de de sla, speltpasta en paprika over de twee borden. Sprenkel de dressing erover. Brokkel dan de geitenkaas in stukjes over de salade en schep de spekjes erbij. Strooi ook de pijnboompitjes erover.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Paprika 2 stuks
-
Geitenkaas 50 gram
-
Pijnboompitten 2 eetlepels
-
Gemengde sla 100 gram
-
Extra vierge olijfolie 2 eetlepels
-
Pesto 1 eetlepel
-
Citroensap 1 eetlepel
-
Speltpasta 150 gram
-
Spek 100 gram, in blokjes

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties