logo
RECEPT

Wat is spelt? Salade met speltpasta, geitenkaas en spekjes

130514111112speltpastaimage.jpg
INGREDIËNTEN

Om de een of andere reden zit het oude vertrouwde tarwe tegenwoordig in een verdomhoekje. Nu is er in principe niets mis met tarwe, mits het de volle korrel (volkoren) betreft. Maar het is natuurlijk ook leuk om andere dingen uit te proberen! Zoals spelt, een oud graan dat een beetje nootachtig smaakt en steeds vaker in brood gebruikt wordt. Spelt is voedzaam en rijk aan eiwitten en vezels. Omdat de voedingsstoffen van spelt in het binnenste van de graankorrel zitten krijg je die altijd allemaal binnen. Dit in tegenstelling tot tarwe, waar de meeste voedingsstoffen in de zemelen en kiemen zitten die vaak verwijderd worden als tarwe geraffineerd wordt (met bijvoorbeeld witte bloem als resultaat).

 

Pasta kun je maken van tarwe, wat gebruikelijk is, maar ook van spelt. Vandaag gebruik ik daarom eens speltpasta in een pastasalade! De speltpasta van het merk l’Origine kun je bestellen in de Foodness shop!

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan met het deksel op de pan.

 

Bak de spekjes uit in een droge koekenpan. Bak ze zo krokant als je lekker vindt. Ik houd van knapperig, dus zelf bak ik de spekjes altijd 10-15 minuten.

 

Was de paprika’s en snijd ze in reepjes. 

 

Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan, tot ze beginnen te geuren.

 

Meng de olijfolie, pesto en het citroensap tot een dressing.

 

Verdeel de de sla, speltpasta en paprika over de twee borden. Sprenkel de dressing erover. Brokkel dan de geitenkaas in stukjes over de salade en schep de spekjes erbij. Strooi ook de pijnboompitjes erover.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties