
INGREDIËNTEN
Voor de wentelteefjes
-
Melk 250 milliliter
-
Brood 4 sneetjes
-
Kaneelpoeder 2 eetlepels
-
Roomboter 100 gram
-
Ei 1 stuks
-
Vanillesuiker 1 zakje
Toppings
-
Framboos blauwe bes fruitmix 50 gram
-
-
Maple syrup 2 eetlepels
Ben jij net als ik gek op zoete ontbijtjes, lunch en brunch gerechten? Dan heb ik fijne inspiratie voor een lekker zoet recept! Wentelteefjes zijn makkelijk te maken, vullend en natuurlijk gewoon super lekker. Ten minste, als je van een beetje zoetigheid houdt 😉 Voor dit recept maakte ik de wentelteefjes met kaneel, maple syrup, frambozen & blauwe bessen. Lees hier hoe je deze wentelteefjes zelf maakt.
Wentelteefjes worden ook wel French toast genoemd. Iets chiquer als benaming, dat geven we toe. Tip: om te voorkomen dat de wentelteefjes te soppig worden, kan je wat bakpoeder toevoegen aan de beslagmix. Dit zal een steviger resultaat opleveren! Als brood kies je het beste voor sneetjes boterhammen die een beetje stevig zijn, zoals zuurdesembrood, speltbrood of meergranen. Met het volgende recept maak je één portie wentelteefjes. Precies goed voor een lekkere lunch voor jezelf dus! 🙂
Ingrediënten wentelteefjes met kaneel
Dit recept is voor één portie wentelteefjes
Voor de wentelteefjes
4 sneetjes brood (liefst meergranen)
250 milliliter melk (of plantaardige variant)
2 eetlepels kaneelpoeder
1 zakje (8 gram) vanillesuiker
100 gram roomboter (om in te bakken)
1 ei
Voor de topping
2 eetlepels maple syrup
50 gram blauwe bessen & framboos mix
poedersuiker
Bereidingswijze wentelteefjes
Stap 1. Doe de melk, het ei, de kaneelpoeder en vanillesuiker in een kom en klop tot een luchtig beslag. ‘Wentel’ de boterhammen een voor een door het beslag. De sneetjes brood mogen zich goed volzuigen.
Stap 2. Verhit een beetje roomboter in een koekenpan en vet de pan hiermee in.
Stap 3. Bak de wentelteefjes stuk voor stuk in een paar minuten goudbruin aan beide kanten. De wentelteefjes zijn klaar wanneer het beslag volledig gestold is en er geen vloeibare of natte stukken meer zijn.
Stap 4. Serveer de wentelteefjes opgestapeld op een bord. Verdeel de maple syrup over de wentelteefjes en voeg als topping de blauwe bessen en frambozen toe.
Stap 5. Voor de liefhebber: een beetje poedersuiker maakt de wentelteefjes natuurlijk helemaal af! 😉
Eet smakelijk!
Psst… inspiratie voor een leuke variant op wentelteefjes voor Pasen? Pimp je paasbrunch met Paashaas wentelteefjes van suikerbrood!
INGREDIËNTEN
Voor de wentelteefjes
-
Melk 250 milliliter
-
Brood 4 sneetjes
-
Kaneelpoeder 2 eetlepels
-
Roomboter 100 gram
-
Ei 1 stuks
-
Vanillesuiker 1 zakje
Toppings
-
Framboos blauwe bes fruitmix 50 gram
-
-
Maple syrup 2 eetlepels

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties