logo
RECEPT

Whisky cocktail met appelcider en honing van Rosalia’s Menagerie

Dierlijke whiskey cocktail met appelcider en honing van Rosalia's Menagerie

Amsterdam heeft er een nieuwe parel bij: Rosalia’s Menagerie. Deze cocktailbar op de Wallen brengt je letterlijk en figuurlijk naar een andere wereld. Menagerie betekent tentoonstelling van dieren en allerlei rariteiten, en als je goed om je heenkijkt dan zie je ze inderdaad. De donkerblauwe muren, waar her en der een aap of papegaaienkooi aan hangt, zorgen voor een romantische en knusse sfeer. Daar blijft het niet bij. Na een slok van één van hun zeer smakelijke cocktails (de whisky cocktail is mijn persoonlijke favo) begint de reis pas echt.

Whisky cocktail met appelcider en honing van Rosalia's Menagerie

De cocktails van Rosalia’s Menagerie

Het dierlijke aspect hebben ze bij Rosalia’s Menagerie ook doorgetrokken naar hun drankjes. Zo moet je niet raar opkijken als je buurman aan de bar ineens een Mrs. Peacock besteld. De dame in kwestie is in dit geval een cocktail van korenwijn, citroen, venkel en erwt (het kwartje wat Peacock betreft gaat NU bij je vallen!). Klinkt vies? Is het niet! Bij deze cocktailbar zijn ze zulke goede smaakmakers, dat ze het principe food pairing naar het volgende niveau hebben weten te tillen. Het is namelijk ook mogelijk om bij je cocktail een daarvoor speciaal uitgezocht hapje on the side te bestellen.

Whisky cocktail met appelcider en honing van Rosalia's Menagerie

Maak je eigen dierlijke whisky cocktail met appelcider en honing

Mijn favoriete van de avond was toch wel de Monkey Puzzle. Naar hun eigen zeggen is deze cocktail earthy, bold en savory. In mijn woorden wil ik hem beschrijven als: je bent stom als je hem niet proeft. Daarom dus ook een thuis te maken stappenplan hieronder.

Bereidingswijze whisky cocktail

Pak een glas en doe daar een paar ijsklontjes in.

Voeg 30 centiliter whisky toe.

Knijp er daarna een flinke scheut honing in.

Vul het drankje aan met de appelcider totdat het glas helemaal vol is.

Goede reis 🙂

Tip: Pair de whisky cocktail met Claartje’s overheerlijke dumplings (zie hier rechtsboven) voor een nog mooiere bestemming.

CHEERS!

Dierlijke whiskey cocktail met appelcider en honing van Rosalia's Menagerie

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties