logo
RECEPT

Wine bites: geitenkaaslolly’s voor bij wijnknallers

Wine bites: geitenkaaslolly’s voor bij wijnknallers
INGREDIËNTEN

Om een borrelmoment echt speciaal te maken zijn er twee elementen onontbeerlijk. Een borrel valt of staat ten eerste met fijne wijn, als je het mij vraagt. Dat hoeft echt geen knetterdure fancy fles te zijn, als het maar lekker is! Voor dit weekend koos ik twee wijnknallers: een Giuseppe & Luigi Pinot Nero (rood) en een Württemberg Riesling (wit). Mocht je ze ook willen proberen: ik bestelde ze heel makkelijk in de webshop van Lidl! De Riesling is halfdroog met een hint van appel en citrusfruit, dus die combineert o.a. goed met geitenkaas. Daarom maakte ik er een borrelhapje bij met geitenkaas. Want dat is het tweede ingrediënt voor een geslaagde borrel: een lekker hapje! Deze geitenkaaslolly’s zijn zo geknutseld en staan leuk op tafel, zeker als je ze in een glas neerzet alsof het een bosje bloemen is. Het korstje van pistachenoten geeft een lekkere crunch, en zelf vind ik pistachenoten toevallig weer fijn combineren met de Pinot Nero wijn. Die is namelijk wat voller en heftiger qua smaak, waarin onder andere een beetje bosbes en vanille doorschemeren.

Wine bites: geitenkaaslolly’s voor bij wijnknallers

Tip: voor het verkruimelen van de pistachenoten kun je een keukenmachine gebruiken. Als je die niet hebt kun je de noten – dit is namelijk stiekem nog veel leuker – in een stevige plastic zak doen, en er een paar keer op slaan met een zware koekenpan. Werkt ook prima!

Wine bites: geitenkaaslolly’s voor bij wijnknallers

Bereidingswijze geitenkaaslolly

(voor ongeveer 16 lolly’s)

Verkruimel de pistachenoten tot een grof kruim. Leg ze in een diep bord.

Meng de geitenkaas met de honing, gewoon lekker met je handen.

Rol knikkers van de geitenkaas, met een doorsnede van ongeveer 2 centimeter.

Rol de geitenkaasballetjes door het pistachekruim. Druk zachtjes aan, zodat echt alle balletjes rondom bedekt zijn!

Steek de stokjes in de balletjes, zodat je lolly’s krijgt. Ik knipte hiervoor rietjes van papier in tweeën.

Bewaar de balletjes in de koelkast tot je ze serveert, zodat ze iets kunnen opstijven.

Serveer met de Giuseppe & Luigi Pinot Nero (€7,99) en de Württemberg Riesling (€4,99). Van 7 t/m 17 september zijn dit de wijnknallers in de webshop van Lidl. Ik zeg: Cheers!

Wine bites: geitenkaaslolly’s voor bij wijnknallers

– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. –

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties