logo
RECEPT

Winterse pompoensoep met wortel en kaneel

211015183832pompoenimage.jpg
INGREDIËNTEN
Ter garnering

Je weet dat een gerecht een succesnummer is als je er een paar maanden later nog steeds over droomt. In Tallinn in Estland, waar ik eind juli op avontuur ging via SRPRS.me, at ik een pompoensoep waar ik afgelopen week letterlijk over droomde. Tijd om die opnieuw te maken. Noem het een teken, noem het honger, noem het winter, ik vind dat het pompoensoep-seizoen geopend is. Dit recept is goed voor 4-6 porties.

 

pompoen, soep, foodness, surprise me, srprs.me, tallinn, reizen, reisje

 

Het leuke aan mijn tripje naar Estland was dat het van tevoren een totale verrassing was waar we precies naartoe gingen. Samen met Jenny van Healthyfans en Daisy van Ilovehealth moest ik op een afgesproken datum verzamelen op Schiphol, en pas op het vliegveld kregen we te horen waar we precies naartoe gingen.

 

Wanneer je een reis boekt via SRPRS.me weet je niet waar je tripje naartoe gaat. Je kunt zelf een bepaalde categorie kiezen (zonbestemming, budget, citytrip) en het aantal dagen aangeven, en dan boekt SRPRS.me een bestemming voor je. Een paar dagen van tevoren krijg je de weersvoorspelling te horen van je bestemming, zodat je geen winterjas bij je hebt als je naar het strand gaat of vice versa, maar pas vlak voor vertrek weet je waar je echt naartoe gaat. Avontuuuuuur!

Kook de pompoen- en wortelblokjes in 15 minuten gaar in 0,75 liter bouillon. 

 

Meng de geraspte gember (even schillen voor het raspen!), en de kaneel door de soep.

 

Pureer de soep met een staafmixer of in een blender.

 

Verdeel de soep over de borden. Schep een beetje Griekse yoghurt of sojayoghurt in elk bord. Garneer met een snufje kaneel en een paar zonnebloempitten.

 

Soep over? Je kunt het heel makkelijk in een plastic bakje of flesje bewaren en invriezen.

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties