
INGREDIËNTEN
-
Spruiten 8 stuks, fijngesneden
-
Gele bieten 3 stuks
-
Granaatappelpitten 45 gram
-
Appel 1 stuks (Fuji), geschild en in blokjes
-
Pompoenpitten 35 gram
-
Ricotta 55 gram, verkruimeld
-
Quinoa 170 gram
-
Extra vierge olijfolie 5 eetlepels
-
Appelazijn 5 eetlepels
Deze winterse salade van Playin with my food maak je met spruitjes en gele bietjes. De gele bietjes kunnen prima worden vervangen door rode bietjes. Wil je een lactosevrije salade? Laat dan de ricottakaas weg. De hoeveelheid van de ingrediënten is gebaseerd op een lunch voor 4 personen of een hoofdgerecht voor 2-3 personen.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Was de bietjes en wikkel ze in aluminium folie en rooster ze voor ongeveer een uur in de oven of totdat ze zacht zijn als je er met een vork in prikt.
Haal de bietjes vervolgens uit de oven, pak ze uit en laat ze afkoelen tot ze op kamertemperatuur zijn.
In de tussentijd kook je de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Kook de quinoa het liefst in bouillon voor meer smaak. Laat de quinoa afkoelen tot kamertemperatuur.
Snijd de bietjes in blokjes van 2cm bij 2cm.
Doe de quinoa, spruitjes, bietjes en appel in een grote slakom en meng alles door elkaar.
Maak de dressing met olijfolie, appelazijn en een snuf zout.
Meng de salade en dressing door elkaar en strooi de pompoenpitten en granaatappelpitten erover heen. Verkruimel tot slot de ricottakaas over de salade en serveer.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Spruiten 8 stuks, fijngesneden
-
Gele bieten 3 stuks
-
Granaatappelpitten 45 gram
-
Appel 1 stuks (Fuji), geschild en in blokjes
-
Pompoenpitten 35 gram
-
Ricotta 55 gram, verkruimeld
-
Quinoa 170 gram
-
Extra vierge olijfolie 5 eetlepels
-
Appelazijn 5 eetlepels

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties