logo
RECEPT

Winterse soep: Pittige pastinaaksoep met kurkuma & gember

161115180249soepimage.jpg
INGREDIËNTEN

"Mamma, mag ik bij Claartje eten? Daar eten ze altijd drie gangen!" Dat ik vriendjes en vriendinnetjes had op de basisschool kwam louter door het feit dat mijn ouders het avondeten belangrijk vonden. Het bestond altijd, dus iedere dag, uit drie gangen: soep als voorgerecht, dan een hoofdgerecht, gevolgd door yoghurt of vla met cruesli. Hoewel ik al jaren het huis uit ben, kan ik me nog steeds verheugen op de soepen die ik voorgeschoteld krijg bij mijn ouders. Zoals deze pittige pastinaaksoep, die mijn vader maakte naar een recept uit de Soepkalender

 

soep, pastinaak, kurkuma, zoete aardappel, gember, bouillon, soepen, sinaasappelsap

 

Mijn eigen variant op deze soep bevat ook zoete aardappel, om ‘m net iets vullender te maken. Kurkuma (ook wel geelwortel genoemd) is een belangrijke specerij in de soep, dus die zou ik niet weglaten – al was het maar omdat het tegenwoordig zo wordt geroemd om de heilzame ontstekingsremmende werking. In combinatie met sinaasappelsap en gember maakt kurkuma de soep pittig en spannend. Hij gaat op mijn favorietenlijstje!

Kook de stukjes pastinaak en zoete aardappel gaar in de bouillon. Zorg dat alle stukjes onder water staan, dus voeg indien nodig meer water toe aan de pan. Je kunt de soep later altijd nog even laten inkoken zonder deksel op de pan, om dat overtollige vocht te laten verdampen.

 

Voeg de stukjes geschilde gember toe aan de pan. Pureer de groenten met een staafmixer, of kieper de soep (in delen) in een blender. Maal tot er geen grote stukken meer in de soep zitten. Zelf houd ik niet van een té fijn gemalen soep (dan wordt het babyvoeding), maar dat is persoonlijk.

 

Roer de kurkuma, kaneel en het sinaasappelsap door de soep en warm nog even door. 

 

Serveer bijvoorbeeld met een paar pompoenpitten en wat alfalfa. Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties