logo
RECEPT

Wintersoep van knolselderij, wortel, gepofte knoflook

191214163455soepimage.jpg
INGREDIËNTEN

Je kunt soep natuurlijk prima serveren in een soepkom, maar het kan nog veel leuker. Bij BBROOD in de Foodhallen at ik onlangs soep uit een uitgeholde speltbol en dat vond ik zo’n ontzettend leuk idee dat ik het zelf ook probeerde. Werkt prima, mits je zorgt dat je echt een stevige bol brood te pakken hebt. Zachte bolletjes zijn niet geschikt.

 

Met dit recept maak je 6 porties.

 

Pof de knoflook (ongepeld!) in een hete oven: 25 minuten op 200 graden Celsius.

 

Breng in de tussentijd de wortel en knolselderij aan de kook in een soeppan, samen met de bouillon. Laat 15 minuten doorkoken.

 

Check of de knoflook goed is. Het is gaar als je uit de knoflook als een soort puree uit de teentjes kunt knijpen. Het is het makkelijkst om de bovenkant van de bol knoflook eraf te snijden, zodat je alle teentjes uit kunt knijpen of lepelen. Voeg de knoflookpuree toe aan de soep. Proef en breng de soep op smaak met vers gemalen zwarte peper en indien nodig nog wat zout.

 

Pureer de soep met een staafmixer. Je kunt soep ook pureren in een blender, maar laat hem dan eerst afkoelen! Het blenderen van hete soep zorgt voor stoomvorming, wat ervoor kan zorgen dat je blender ontploft. Slecht idee dus.

 

Serveer de soep bijvoorbeeld in een uitgeholde bol stevig speltbrood.

 

Eet smakelijk!

 

soep, foodness, pompoen, knolselderij, knoflook, poffen, gepofte knoflook

 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties