logo
180914124044R150Image.jpg
INGREDIËNTEN
Voor de friet

Er worden steeds meer gezonde alternatieven voor friet bedacht in health world. Knollen, verschillende aardappels en pompoenen worden allemaal omgetoverd tot deze geliefde snack. Yamboon, ook wel jicama genoemd, is een wortelknol die vrij neutraal is van smaak. De knol wordt veel gebruikt in de Aziatische keuken en is in Nederland verkrijgbaar bij de meeste Aziatische supermarkten en toko’s. Mocht je deze soort toch niet kunnen vinden, dan kun je deze friet ook maken van knolselderij.

 

Stephanie van Sustaining the Powers kwam tijdens het bakken erachter dat ze geen ketchup meer had. Daarom hierbij ook het recept voor een lekkere, gezonde home-made ketchup

Voor de friet

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
 

Bedek een bakplaat met bakpapier en besprenkel deze met 3 eetlepels olijfolie.

 

Verdeel de yamboon frietjes over de plaat en wentel ze zodat ze met de olie zijn bedekt.

 

Besprenkel ze met de helft van het kruidenzout en de helft van het knoflookpoeder.

 

Bak de frites 20 minuten lang.

 

Haal de plaat uit de oven en draai en frites om. Besprenkel ook deze kant met de rest van het zout en knoflookpoeder.

 

Bak ze nog 20 minuten of totdat ze goudbruin kleuren.

 

Voor de ketchup

Klop met een garde de tomatenpuree, balsamicoazijn, water, bruine suiker, mosterdpoeder, oregano, basilicum, knoflookpoeder en zout in een steelpannetje.

 

Verwarm het op middelhoog vuur totdat het mengsel begint te borrelen. Verlaag het vuur en laat het zonder deksel 10 minuten sudderen. Roer regelmatig door.

 

Laat de ketchup afkoelen.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties