logo
RECEPT

Yellowtail sashimi met wasabi dressing

Yellowtail sashimi met wasabi dressing
INGREDIËNTEN
Voor de vis
Voor de dressing

Heb je weleens eerder Yellowtail geproefd? Het is een roofvis met een stevige structuur en mooi wit-rozig vlees. Perfect voor sashimi! Dat klinkt misschien alsof de Yellowtail alleen gevangen wordt in Aziatische wateren en dan de hele wereld over gevlogen moet worden, maar niets is minder waar.

Voor dit recept gebruik ik namelijk Dutch Yellowtail – te koop bij Albert Heijn. Deze vis wordt gekweekt in Nederland: in de Oosterschelde in Zeeland, om precies te zijn. Wel zo duurzaam, en ook nog eens van lekker dichtbij. Maar nog veel belangrijker: het is verdraaid lekker!

Tip: misschien een idee voor het kerstdiner?

sashimi foodness.nl

Yellowtail sashimi met wasabi dressing

Voor 2 personen als voorgerecht

Voor de vis

150 gram Dutch Yellowtail filet
1 sinaasappel
2-4 radijsjes, in hele dunne plakjes
1 eetlepel kiemgroenten
Evt: zalmeitjes

Voor de wasabi dressing

1 tl wasabi pasta (of mierikswortelpasta)
2 el rijstazijn
2 el sojasaus
4 el olijfolie

Dutch Yellowtail

Bereidingswijze sashimi

Stap 1 – Snijd partjes uit de sinaasappel. Hoe je dat handig doet? Bekijk deze video! Je hebt ze niet allemaal nodig, waarschijnlijk ongeveer de helft.
Snijd de (gewassen) radijsjes in zo dun mogelijke plakjes. Was ook het plukje kiemgroenten dat je gaat gebruiken.

Stap 2 – Snijd de vis in zo dun mogelijke plakjes, met een zo scherp mogelijk mes. Je eet de vis rauw, dus zorg altijd dat die zo vers mogelijk is. De Dutch Yellowtail die ik gebruikte is na de vangst nog vier dagen rauw te eten. Houd de vis apart.

Stap 3 – Maak de dressing. Klopt de wasabi pasta, rijstazijn, sojasaus en olijfolie tot een dressing. Tip: gebruik een garde voor het kloppen van de dressing, dan krijg je de mooiste emulsie!

Stap 4 – Begin met opmaken. Verdeel de Yellowtail over twee borden, en maak er mooie rondjes van. Verdeel ook de partjes sinaasappel, plakjes radijs en de kiemgroenten over de borden. Schep – als je ervan houdt – een halve theelepel zalmeitjes in de rolletjes Yellowtail. Besprenkel met de dressing.

Serveer direct. Eet smakelijk!

Yellowtail sashimi met wasabi dressing

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Kingfish Dutch Yellowtail.

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties