INGREDIËNTEN
-
Zalm 450 gram
-
Avocado 1 stuks, in dobbelsteentjes
-
Zilvervliesrijst 300 gram
-
Lente-ui 50 gram, fijngesneden
-
Zoete sojasaus 80 milliliter
-
Agavesiroop 2 eetlepels
-
Sesamolie 30 milliliter
-
Sesamzaadjes klein beetje ter garnering
Dit Aziatische gerecht van Just Putzing Around the Kitchen wordt oorspronkelijk gemaakt met witte rijst, maar wij zouden Foodness niet zijn als we niet zouden kiezen voor iets gezonders, namelijk: zilvervliesrijst. De hoeveelheid van de ingrediënten is gebaseerd op een hoofdgerecht voor 4 personen.
Let op: de vis in dit gerecht eet je rauw.
Bereidingswijze zalm
Doe in een mengkom de rode ui, lente-ui, soja saus, agavesiroop, sesamolie en gemberpoeder. Dit is je marinade! Zet opzij.
Snijd de zalm in blokjes van 2 bij 2 centimeter.
Doe de avocado en zalm in de mengkom met de marinade en schep het goed door. Zet voor ongeveer 2 uur in de koelkast zodat de smaken goed samenkomen.
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Verdeel de rijst over de borden en doe daar de gemarineerde zalm en avocado bij. Strooi sesamzaadjes en extra lente-ui over de borden en serveer.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Zalm 450 gram
-
Avocado 1 stuks, in dobbelsteentjes
-
Zilvervliesrijst 300 gram
-
Lente-ui 50 gram, fijngesneden
-
Zoete sojasaus 80 milliliter
-
Agavesiroop 2 eetlepels
-
Sesamolie 30 milliliter
-
Sesamzaadjes klein beetje ter garnering
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties