
INGREDIËNTEN
Voor de marinade
-
Zoete sojasaus 2 eetlepels
-
Maizena 1 theelepel
-
Witte wijn 2 eetlepels (droog)
-
Honing 1 eetlepel
-
Knoflook 1 eetlepel, fijngehakt
-
Gember 1 eetlepel, fijngehakt
-
Zalm 4 moten (wild)
-
Sesamzaadjes 1 theelepel
Omdat vis vol goede omega-3 zit, gaan we vanavond aan de vis. Het weer dat voor vandaag voorspeld is belooft weinig goeds, dan moeten we zelf maar zorgen dat we er iets van maken. Dit gerecht van Healthy Recipes is voor 4 personen. We gebruiken wijn, maar de alcohol verdampt tijdens het bakken van de zalm.
Doe de sojasaus en maïzena in een kleine sauspan. Doe de witte wijn, honing, knoflook en gember erbij. Roer goed door zodat je een gladde marinade krijgt.
Verhit de saus en roer regelmatig tot het indikt tot een siroop.
Bedek een bakplaat met bakpapier en verhit te oven voor op 180 graden Celsius.
Leg de zalm op het bakpapier en spray een beetje olijfolie over de zalm.
Bak ongeveer 5-6 minuten of totdat ze gaar zijn.
Haal de zalm uit de oven, besmeer met de marinade en bestrooi met sesamzaadjes. Serveer met gestoomde broccoli en een portie zilvervliesrijst.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
Voor de marinade
-
Zoete sojasaus 2 eetlepels
-
Maizena 1 theelepel
-
Witte wijn 2 eetlepels (droog)
-
Honing 1 eetlepel
-
Knoflook 1 eetlepel, fijngehakt
-
Gember 1 eetlepel, fijngehakt
-
Zalm 4 moten (wild)
-
Sesamzaadjes 1 theelepel

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties