logo
RECEPT

Zalm met zeewier tagliatelle van Seamore

Zalm met zeewier tagliatelle van I Sea Pasta
INGREDIËNTEN

In mijn brievenbus vind ik de gekste dingen. Zeewier, bijvoorbeeld. Niet voor niets staat zeewier op heel veel lijstjes met superfoods; qua voedingswaarden (vitamines, mineralen) zit je met zo’n bosje groen uit de zee gewoon heel goed. Maar er is nog een andere reden waarom ik fan ben van zeewier: het is heel duurzaam. Andere gewassen, zoals tarwe en mais, worden verbouwd op het land en hebben dus grond, water en bestrijdingsmiddelen nodig. Daarvan is er niet oneindig veel beschikbaar en/of het is niet heel goed voor het milieu. Zeewier kun je kweken in zee, en daar hebben we heel, heel van op aarde. Over bestrijdingsmiddelen en zeewier weet ik niet genoeg om er iets zinnigs over te zeggen, maar als we in de Westerse wereld iets meer zeewier gaan eten en iets minder graan, mais (en vooral: VLEES, want graan en mais dienen vooral als veevoer), dan is dat een hele goede stap vooruit qua duurzaamheid en vermindering aan CO2-uitstoot.

Mijn bijdrage aan een betere wereld begint dus bij het eten van zeewier. Dat doe ik door heel veel sushi te eten (ha!) en door deze zeewier tagliatelle van Seamore (I Sea Pasta) te proberen. Dit is gedroogd zeewier, dat je laat weken in (warm) water en dan direct kunt eten. Ik gebruik het als pasta, maar je kunt het ook heel goed in een salade doen, aan een viscurry toevoegen of bijvoorbeeld bij een omelet met asperges serveren.

Schrik niet wanneer je het pak openmaakt; het ruikt naar zeewier! Als je van zee houdt vind je dat heerlijk, als je gruwelt van alles wat ‘vissig’ ruikt ben je er waarschijnlijk niet dol op. Dit recept is goed voor twee personen. Het is een licht hoofdgerecht, en daardoor ook geschikt als lunch.

Zalm met zeewier tagliatelle van I Sea Pasta

Bereidingswijze

Laat de zeewierpasta 20 minuten weken in kokend water. Het neemt ongeveer 5x in omvang toe, dus 40 gram gedroogde zeewierpasta wordt ongeveer 200 gram pasta. Precies genoeg voor twee personen!

Grill de zalm gaar in het tosti-ijzer, in een minuut of 8 – afhankelijk van de dikte van de zalmmoot. Breng op smaak met een snufje zout en peper.

De spinazie en paprika serveerde ik er gewoon rauw bij, dan hoef je ze alleen even te wassen en in reepjes te snijden.

Serveer met een plakje citroen.

Enjoy!

Zalm met zeewier tagliatelle van I Sea Pasta

SPECIAL FOODDEALS
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties