logo
RECEPT

Zalm pasta: tagliatelle met roomsaus en zalmfilet

Zalm pasta: tagliatelle met roomsaus en zalmfilet
INGREDIËNTEN

Hmm, zalmpasta. Met tagliatelle, een behoorlijke hoeveelheid groenten, plus een zelfgemaakte roomsaus. Lekkerder wordt het niet! Sinds ik een stoomoven in mijn keuken heb maak ik steeds vaker gebruik van deze bereidingswijze. Gezond, makkelijk, snel: stomen is top!

Mocht je geen ingebouwde stoomoven hebben, dan kun je ook altijd stomen in zo’n stoommandje dat je bovenop een pan met kokend water zet. Of je probeert het concept van Mealhero een keer: de enige maaltijdbox waar je een slimme stomer bij krijgt, zodat je zelf letterlijk maar één knop hoeft in te drukken om snel een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Ik mocht MealHero een maandje proberen, zelf drie maaltijden uitkiezen en de slimme stomer testen. De maaltijden zijn prima geprijsd – niet heel duur, niet heel goedkoop – en vooral echt lekker. Dit pasta recept bijvoorbeeld? Geïnspireerd op een MealHero maaltijd. Kijk, dan weet je dat je iets goed doet!

Lees ook: Pulled chicken uit stoomoven

tagliatelle met roomsaus

Nodig voor zalm pasta

Voor 2 personen als hoofdgerecht

200 gram tagliatelle
200 gram zalmfilet (2 stuks)
1/2 winterpeen
1 courgette
1 aubergine
4 eetlepels groene pesto
30 gram parmezaanse kaas, geraspt
100 milliliter slagroom
1 eetlepel truffelolie
25 gram boter
25 gram bloem

Bereidingswijze tagliatelle met zalm

Maak eerst nu de truffelsaus.

Smelt de boter in een steelpannetje. Strooi de bloem erbij en roer met een pollepel, zodat het niet aanbakt. Bak ongeveer 3 minuten op een laag vuur.
Schenk beetje bij beetje de room erbij. Blijf roeren met de pollepel tot de roux van bloem en boter de room heeft opgenomen. Voeg dan een nieuwe scheut room toe. Herhaal tot je een mooie gebonden saus hebt.
Voeg de scheut truffelolie toe. Houd de saus apart tot gebruik.

Snijd de winterpeen, courgette en aubergine in hele kleine dobbelsteentjes.
Doe de groenten in een stoomlade (zo eentje met gaatjes) met eronder een lade waarin je het vocht op kunt vangen (een dichte ovenlade).
Verdeel de pesto over de bovenkant van de twee zalmfilets. Strooi ook de geraspte parmezaanse kaas erover. Leg de zalmfilets bovenop de groenten.
Stoom de zalm en groenten gaar in een stoomoven op 80 graden Celsius.

Afhankelijk van de dikte van je zalmmoten duurt dit 7 – 10 minuten. Gebruik je een stoommandje (die je bovenop een pan met kokend water zet) reken dan 10 – 12 minuten stoomtijd.

Kook intussen de verse pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakkingen. Giet af en schep om met een klein beetje olie.
Verdeel de pasta over twee borden. Schep de saus erover.

Enjoy!

Bekijk ook: Vega pasta met aubergine, ricotta & kappertjes

Zalm pasta

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties