logo
RECEPT

Zalm uit de oven met een chocoladekorst met aspergetips en spinazie

030214223636zalmimage.jpg
INGREDIËNTEN

Vis wordt nog veel lekkerder van een knapperige kruidenkorst. Deze korst is wel heel spannend: er zit chocolade in! Het beroemde Hotel Chocolat uit Engeland heeft naast heel veel ‘gewone’ chocola ook een lijn met kookspullen waar chocola (cacao) in verwerkt is. Van pesto met cacaobonen tot cacaomayonaise. Hmm! 

 

De korst op deze zalm maakte ik zelf met glutenvrij brood, dat ik even roosterde en toen in een vijzel tot kruim stampte. In plaats van chocolademayonaise kun je natuurlijk ook gewone mayonaise gebruiken. De hoeveelheden in het recept zijn voldoende voor twee hoofdgerechten.

Verwarm de oven voor op 210 graden Celcius.

 

Maak de korst door het brood fijn te stampen in een vijzel, of het te vermalen in een keukenmachine. Het moet een grof kruim worden.

 

Rasp intussen 1 theelepel rasp van de limoen en pers hem uit. Je hebt een theelepel sap nodig. Pers de teen knoflook uit. 

 

Voeg de limoenrasp en het limoensap toe aan het broodkruim, evenals de knoflook en de (chocolade)mayonaise. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.

 

Smeer de zalmmoten in met een laagje van het kruim-mengsel zoals op de foto. Doe de zalm in een ovenschaal en bak ze in het midden van de oven. Afhankelijk van de dikte van de moten bak je ze 13-17 minuten. Zalm is het lekkerst als het midden nog een beetje roze is.

 

Smelt’ intussen de ansjovis in de olijfolie, in een koekenpan. Als je een beetje roert zie je dat de ansjovis vanzelf als het ware oplost in de olijfolie. Roerbak de aspergetips 5 minuten in de ansjovis-olie en voeg dan de spinazie toe. Roerbak nogmaals 5 minuten.

 

Schik de vis naast de spinazie en asperges. Druppel eventueel nog wat ansjovis-olie over de groenten. Serveer met een schijfje limoen. Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties