logo
RECEPT

Zalm uit de oven met zeewiersalade en komkommer

110815135610zalmimage.jpg
INGREDIËNTEN

Als je nog niet hebt meegekregen dat gin & tonic het meest hippe drankje van de afgelopen paar jaar is heb je óf geen internet, óf een bord voor je kop. Op steeds meer plekken duiken slimme inhakers op die trend op, zodat tegenwoordig bijna overal gin en/of tonic in verwerkt wordt. Ik heb al chocolade met gin geproefd (in Estland; lekker!), maar ontdekte laatste de cucumber, gin & mint relish van Marks&Spencer. Daarin zit dus komkommer, munt en gin. En het is zó lekker dat ik het overal op/in/bij eet. Tosti? Gin relish erbij. Rauwkost dippen? Hoppa: gin relish ernaast. Maar de meest geslaagde combinatie is met vis. 

 

Als salade at ik hier de zeewiersalade bij die je kant en klaar bij Albert Heijn kunt kopen. Zeewier is, net als algen, namelijk een hele goede bron van voedingsstoffen omdat het net als groene bladgroenten vol zit met fytonutriënten. Oké, in deze kant en klare salade zit ook o.a. suiker, maar ik heb nog geen goed alternatief gevonden dat minstens zo lekker is en minder toevoegingen bevat. Heb je suggesties voor een goede zeewiersalade? Reageer vooral hieronder!

 

Dit recept is voldoende voor 1 persoon als licht hoofdgerecht.

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

 

Vermaal de peperkorrels in een vijzel met wat grof zeezout en – indien gewenst – een teentje knoflook. 

 

Smeer de peper-knoflookpasta op de zalm, zodat die een mooi korstje krijgt. Bak de zalm 15-20 in de oven, afhankelijk van de dikte van de filet. Zalm is het lekkerst als het niet helemaal doorbakken is, maar nog een beetje glazig van binnen. Bak vis dus liever te kort dan te lang – en bedenk dat het nog even door gaart als de vis uit de oven is. Vooral niet te lang in de oven laten staan dus!

 

Snijd de komkommer in stukjes of plakjes en hussel door met de zeewiersalade.

 

Serveer de vis direct uit de oven met de zeewiersalade en de relish.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties