logo
RECEPT

Zelf notenpasta maken: amandel-walnoot-pecanpasta

170314180830notenpastaimage.jpg
INGREDIËNTEN

Naast pinda’s zijn er nog veel meer overheerlijke noten onder de zon. Grootverbruikers van pindakaas (zoals ik!) ontdekken een hele nieuwe wereld als ze andere notenpasta’s proeven. Van élke noot is zo ongeveer een pasta te maken, dus je kunt eindeloos variëren. Zelf ben ik dol op amandelen, walnoten en pecannoten, dus ik besloot die te gebruiken voor een zelfgemaakte notenpasta. 

 

Wat wel essentieel is voor het zelf maken van notenpasta is een keukenmachine, die de noten vanzelf fijnmaalt. Die hoeven echt niet duur te zijn (bij Bol.com heb je ze al voor nog geen €30,-). Maar geloof me: het is de moeite waard! Met 150 gram noten maak je ongeveer eveneel notenpasta, goed voor zeker 10 boterhammen.

Je kunt de noten eerst 10-15 roosteren in de oven voor een lekker ‘roosterig’ smaakje, op een met bakpapier bedekte plaat in een voorverwarmde oven op 180 graden Celcius, maar het hoeft niet.

 

De bereidingswijze is eigenlijk amper de moeite waard: doe de noten in de keukenmachine en zet die aan, zo’n 15 minuten (exacte tijd is afhankelijk van de hoeveelheid noten en de kracht van je keukenmachine). Echt, meer hoef je niet te doen. In het begin zie je alleen maar stof en gehakte noten, maar dat is normaal. 

 

Na een paar minuten is er een soort meel ontstaan dat tegen de zijkanten van je keukenmachine aan gaat zitten. Zet de keukenmachine even uit en schraap het meel van de zijkanten.

 

Zet de keukenmachine opnieuw aan en zie hoe het mengsel langzaam begint te klonteren en na een minuut of 10 langzaam de consistentie van een pasta begint te krijgen. Laat de pasta nog een paar minuten doormalen tot de consistentie romig is geworden.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties