Zelfgemaakte slush met sinaasappelsmaak
INGREDIËNTEN
-
Sinaasappel 240 milliliter (ongeveer 4 stuks)
-
Citroensap 1-2 eetlepels
-
Ahornsiroop 1-2 eetlepels
-
Zout snufje
-
Munt een paar blaadjes (ter garnering)
Ken je het gevoel nog dat je als kind een slush wilde bij de plaatselijke snackbar? Die je dan iets te snel dronk en waarvan je een brain freeze kreeg? Nou, dát is precies wat we hier voor je hebben.
Een ouderwetse slush, alleen dan maak je hem lekker zelf! Dit recept van Shweta in the Kitchen zorgt ervoor dat jij voortaan je eigen slush gaat maken. Wij maken hem nu met sinaasappelsmaak, maar je kunt daar natuurlijk mee variëren. Dit kan met alle soorten fruit waarmee je onderstaande stappen kunt volgen.
Eigenlijk is dit recept voor een Italiaans nagerecht, maar het is net een slush.. ja toch?
Was de sinaasappels goed en rasp een halve sinaasappel voor de sinaasappelrasp.
Pers de sinaasappels uit en doe het sap bij de sinaasappelrasp en laat dit ongeveer 5-10 minuten staan.
Doe het sinaasappelsap samen met de sinaasappelrasp in een vriezerbestendige kom of bak en proef even hoe zoet of juist hoe zuur het is. Voeg aan de hand daarvan het citroensap, ahornsiroop en zout toe.
Zorg ervoor dat alle ingrediënten goed gemend zijn en zet in de vriezer.
Haal de bak na ongeveer 30-45 minuten uit de vriezer en schraap, met een vork, de bevroren sinaasappelsap los.
Herhaal dit elke 30 minuten voor de komende 2-3 uur. Nadat je dit 3-4 keer hebt gedaan doe je de deksel op de bak en laat het in de vriezer totdat je het gaat eten of drinken.
Eet/drink smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Sinaasappel 240 milliliter (ongeveer 4 stuks)
-
Citroensap 1-2 eetlepels
-
Ahornsiroop 1-2 eetlepels
-
Zout snufje
-
Munt een paar blaadjes (ter garnering)
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties