Zelfgemaakte speltscones met clotted cream en jam
INGREDIËNTEN
Voor de scones
-
Speltmeel 250 gram
-
Roomboter 50 gram
-
Ei 1 stuk
-
Alpro Haverdrink 75 milliliter
-
Wijnsteenzuur 1 eetlepel
-
Zout Snufje
Voor de clotted cream
-
Slagroom 125 milliliter
-
Mascarpone 25 milliliter
Voor de aarbeienjam
-
Aardbeien 200 gram
-
Water 4 eetlepels
-
Chiazaadjes 2 eetlepels
Scones, daar kunnen we toch geen genoeg van krijgen? Die heerlijke brosse broodjes gevuld met clotted cream en jam… Yum! Ze komen voor in vrijwel elke high tea, maar zijn (lucky for us) ook gewoon lekker thuis te maken! Zoals deze gezonde speltscones. Oh ja, die clotted cream & jam (van vers fruit en chiazaadjes) maken we ook helemaal zelf.
Pssst… Bekijk ook mijn recept voor gezonde(re) gevulde speculaas!
Ingrediënten
(Voor 10-12 scones)
VOOR DE SCONES
250 gram speltmeel
50 gram roomboter
1 ei
75 milliliter havermelk (of gewone melk)
1 eetlepel wijnsteenzuur
snufje zout
VOOR DE CLOTTED CREAM
125 milliliter slagroom
25 milliliter mascarpone
VOOR DE AARBEIENJAM
200 gram aardbeien (mag uit diepvries)
4 eetlepels water
2 eetlepels chiazaadjes
Bereidingswijze zelfgemaakte spelt scones
Maak eerst de scones.
Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius en smelt de boter in een pannetje.
Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom en zet het apart.
Klop in een andere kom de melk en het ei los en houd 1 eetlepel apart. Met die ene eetlepel gaan we de scones straks bestrijken.
Voeg de rest van het ei en melk bij het bloemmengsel. Kneed dit samen tot een samenhangend deeg.
Beleg je aanrecht met bakpapier en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1,5 cm.
Snijd cirkels van ongeveer 6 cm uit het deeg. Leg de cirkels op een bakplaat en bestrijk dit met het overgebleven ei-melk mengsel. Bak de scones in ongeveer 12 minuten gaar.
Maak nu de clotted cream.
Klop de slagroom half stijf in een beslagkom. Voeg de mascarpone toe en meng dit goed door elkaar.
Maak de jam.
Was en ontkroon de aardbeien. Verhit daarna de aardbeien samen met het water in een pannetje op een laag vuurtje. Wanneer de aardbeien zacht worden prak ze voorzichtig met een vork en voeg de chiazaadjes toe. Roer het geheel door en laat de jam vervolgens afkoelen.
Serveer de scones warm met de clotted cream en aardbeienjam. De jam kan ongeveer 5 dagen in de koelkast worden bewaard.
Eet smakelijk!
Meer lekkers maken? PROBEER: Cookie dough pops recept.
INGREDIËNTEN
Voor de scones
-
Speltmeel 250 gram
-
Roomboter 50 gram
-
Ei 1 stuk
-
Alpro Haverdrink 75 milliliter
-
Wijnsteenzuur 1 eetlepel
-
Zout Snufje
Voor de clotted cream
-
Slagroom 125 milliliter
-
Mascarpone 25 milliliter
Voor de aarbeienjam
-
Aardbeien 200 gram
-
Water 4 eetlepels
-
Chiazaadjes 2 eetlepels
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties