logo
RECEPT

Zelfgemaakte wraps van speltmeel voor één persoon

040714214136wrapimage.png
INGREDIËNTEN

In de Foodness groep op Facebook werd me gevraagd of ik wel eens zelf wraps had gemaakt en of ik een gezonde variant wist. Ik heb geprobeerd ze te maken met lupinemeel, maar dat werd een plakkerige bende. Tja, kan gebeuren. Vervolgens probeerde ik het met speltmeel en dat was een groot succes. Heb je ook vragen, of wil je graag delen en zien wat andere Foodness fans eten? Meld je dan ook aan voor het Foodness prikbord op Facebook!

 

De hoeveelheden in dit recept zijn goed voor 2 wraps, oftewel een avondmaaltijd voor één persoon.

Meng meel, zout en olijfolie in een ruime kom. Voeg het water (gewoon koud) toe. Meng het deeg snel met je vingertoppen tot een stevige, enigszins plakkerige deegbal.

 

Verhit een theelepeltje olijfolie of kokosolie in een koekenpan. Leg de helft van het deeg in de koekenpan. Het zal niet vanzelf uitlopen zoals bij een pannenkoek, je moet het echt even met een pollepel uitsmeren en aandrukken. Het is misschien niet helemaal hoe het hoort, maar het werkt wel. 

 

Bak 15 minuten in een hete koekenpan, 10 minuten aan de ene kant, 5 minuten aan de andere kant.

 

Vul je wrap met bijvoorbeeld handje spinazie, 1/2 avocado, 50 gram gerookte zalm en 100 gram Hüttenkäse.

 

 

Deze variant vond ik een succes, maar er zijn vast nog andere (betere?) manieren om wraps te maken. Heb je suggesties, of een leuke tip voor andere variaties? Reageer hieronder en laat het mij en de andere Foodness lezers weten!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties