INGREDIËNTEN
-
Zoete aardappel 4 stuks, schoon geboend
-
Olijfolie flinke scheut
-
Zout en Peper snufje
Voor de vulling
-
Cherrytomaatjes 75 gram, in partjes
-
Lente-ui 1 stuks, in ringetjes
-
Hüttenkase 100 gram
-
Radijs 75 gram, in kleine stukjes
Het lijkt zo’n simpel gerecht, gepofte aardappel. Maar zo’n zoete aardappel poffen, hoe doe je dat nou precies? Ik ga voor de makkelijkste variant: in de oven! Zorg dat je die voorverwarmt, zodat de oven goed op temperatuur is zodra de aardappels erin gaan.
Sommige mensen doen een vel aluminiumfolie om hun aardappel heen, maar dat vind ik niet nodig. Ik laat de aardappel altijd gewoon in de schil, die ik goed schoon schrob met een afwasborstel. Donkere puntjes snijd je eruit. Daarna droog je de aardappel af en wrijf je wat olijfolie op de schil. Prik er met een vork een paar gaatjes in. Dit zijn kleine stoomgaatjes; anders komt er zoveel druk op de schil te staan dat de aardappel kan ontploffen. Dat wil je niet!
Kies je vulling
De vulling van de gepofte zoete aardappel is eindeloos te variëren. In dit recept geef ik een optie die ik zelf erg lekker vind, maar ga hier vooral zelf in variëren. Het is ook leuk (en lekker) om verschillende toppings in bakjes op tafel te zetten, zodat iedereen aan tafel zelf kan mixen en mengen. Een soort Do It Yourself diner!
Lees ook: Zoete aardappel toast – uit broodrooster (!)
Ingrediënten gepofte zoete aardappel
Voor 2 personen als hoofdgerecht
4 zoete aardappels, schoon geboend
olijfolie
zout & peper
Voor de zoete aardappel vulling
75 gram cherrytomaatjes, in vieren
1 lente-ui, in ringetjes
100 gram Hüttenkäse
75 gram radijs, in kleine stukjes
Zoete aardappel poffen
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Leg de zoete aardappels op een bakplaat op een velletje bakpapier. Prik ze in met een vork. Wrijf de schil in met olijfolie en bestrooi met een beetje zout en peper.
Pof de aardappels in 50 minuten zacht in de oven op 180 graden Celsius.
Maak intussen de vulling.
Meng de in stukjes gesneden cherrytomaatjes, lente-ui en radijs in een kom. Hoe kleiner je de ingrediënten fijn snijdt, hoe lekkerder! Meng de Huttenkase erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Haal de zoete aardappels uit de oven.
Snijd de zachte bataat open (voorzichtig: heet!) om ze te vullen.
Verdeel de vulling over de vier aardappels.
Eet smakelijk!
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
INGREDIËNTEN
-
Zoete aardappel 4 stuks, schoon geboend
-
Olijfolie flinke scheut
-
Zout en Peper snufje
Voor de vulling
-
Cherrytomaatjes 75 gram, in partjes
-
Lente-ui 1 stuks, in ringetjes
-
Hüttenkase 100 gram
-
Radijs 75 gram, in kleine stukjes
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
Waarom staan er geen waardes bij??
Hi Angelique, je ziet ze rechtsboven op je scherm als je op de computer kijkt, of onder de eerste foto als je op je mobiel of tablet kijkt. Gevonden?
Groetjes!