logo
RECEPT

Zoete aardappelstamppot met rode bieten

zoete aardappelstamppot
INGREDIËNTEN

Het is nog steeds grijs en grauw. Blegh! Dat vraagt om een lekker warm winters gerecht. Typisch Hollandse kost, zoals zoete aardappelstamppot is hier helemaal voor geschikt. Deze variant is een rode bietenstamppot, gemaakt met rode bieten (duh) en zoete aardappel. Gezonde comfort food! Zin in een meer traditionele stamppot? Probeer dan ook eens deze broccolistamppot.

Kies zelfs of je nog meer nodig hebt om er een volwaardig hoofdgerecht van te maken. Zelf vind een paar blokjes feta en wat pecannoten erg lekker, maar als je graag een worstje toevoegt mag dat natuurlijk ook.

Ingrediënten zoete aardappelstamppot

(voor 2 personen als hoofdgerecht)

Zoete aardappel, 2 stuks
Rode bieten 2 stuks (voorgekookt)
Appel 1 stuks
Tomatenpuree 1 eetlepel
Kaneelpoeder, snuf
Citroensap, 1 eetlepel
Olijfolie, 1 eetlepel
Paprikapoeder 1 eetlepel
Korianderpoeder 1 eetlepel
Plantaardige boter 1 klontje

Bereidingswijze zoete aardappelstamppot

Schil de aardappel en snijd ze in kleine blokjes. Kook de aardappels vervolgens in ruim kokend water met een snufje zout gaar.

Was en schil de appel en biet en rasp ze vervolgens.

Mix met een staafmixer de olijfolie, citroensap, tomatenpuree, kaneel en paprikapoeder door elkaar. Voeg eventueel wat citroensap of zout toe.

Meng de geraspte appel en biet met de dressing en maak het af met wat koriander.

Giet de aardappels af, maar houd een beetje kookvocht over. Voeg het klontje boter toe en stamp de aardappels tot een smeuïge massa.

Meng vervolgens met een lepel de bieten door aardappelpuree.

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties