logo
RECEPT

Zoete loempia’s met Nutella en mango

120915195549Nutellaloempia.jpg
INGREDIËNTEN

Regelmatig krijg ik de vraag of het niet moeilijk is om steeds maar weer nieuwe recepten te bedenken. Nu is het ‘bedenken’ van een recept niets anders dan ingrediënten die je lekker vindt bij elkaar stoppen, maar dan steeds op een andere manier. Dat is niet moeilijk, dat is juist heel makkelijk! Het idee voor deze zoete loempia’s kwam in me op toen ik aan het nadenken was over een gezonder en slanker soort deeg dan bladerdeeg (want dat is vrij vet) voor een zoet hapje. Rijstpapier is een mooie healthy optie, en omdat rijstpapier uit de Oosterse keuken komt kwam ik via sticky sweet rice (rijst gekookt in kokosmelk met mango) als snel uit op een vulling van mango. Wat pistache erbij voor de crunch, en Nutella omdat… Nou ja, Nutella. Punt.

 

Dit gerechtje maakte ik tijdens een kookwedstrijd in het vernieuwde Ibis hotel in Den Haag. Helaas voor mij was het niet het winnende gerecht, dus het komt niet op het menu van de Ibis hotels (onderdeel van Accor Hotels) in Nederland te staan. Extra reden dus om het thuis te maken! Wel op het menu komen een veganistisch aardbeien-dadeltaartje en een óverheerlijke burger met ‘pulled chicken’ van mede-bloggers Cherry van KickstartYourHealth, Nicole van Eetgoedvoeljegoed, en Madelon van La Cuizine. Ik heb beide geproefd en kan je vertellen: die WIL je proberen. Hop naar een Ibis hotel in Den Haag, Amsterdam of Rotterdam dus!

 

Met dit recept maak je 6 tot 10 loempia’s – afhankelijk van hoe vol je de loempia’s stopt. Ik stop ze zelf liever niet te vol omdat ze dan onhandiger te eten zijn – ik maak er dus 10 met deze hoeveelheden. Glasnoedels en rijstpapier zijn glutenvrij en te koop bij vrijwel elke toko.

Kook de glasnoedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet goed af en laat staan.

 

Snijd de mango in zo klein mogelijke blokjes. In onderstaande video doe ik voor hoe je een mango schoonmaakt.

 

 

Hak de pistachenoten fijn.

 

Verwarm de Nutella een paar seconden in de magnetron of zet de pot in een kom met heet water, zodat het lekker vloeibaar wordt.

 

Week de vellen rijstpapier en een grote kom met water. Na een minuut of 2-3 zijn ze helemaal zacht geworden. 

 

Leg een vel rijstpapier op een snijplank of theedoek op het aanrecht en leg er een strookje mangostukjes op. Daarnaast komt een strookje met pistachekruim. Verdeel 1/6 van de glasnoedels (of 1/10 – als je 10 loempia’s maakt) over de mango. Zorg dat alles in een strakke verticale baan ligt, zodat je zometeen mooi kunt rollen. Maak de vulling af met een eetlepel Nutella die je over de noedels sprenkelt. 

 

Vouw de zijkanten van het ronde vel rijstpapier naar binnen. Rol nu de loempia op, van je af. Het rijstpapier is fragiel, dus wees voorzichtig. Probeer de vulling samen te drukken, zodat er niet teveel lucht in de loempia komt te zitten. Het rijstpapier plakt vanzelf aan elkaar.

 

Herhaal bij de andere 5 (of 9) loempia’s.
 

Besprenkel ze voor het serveren met nog een klein beetje vloeibare Nutella en wat extra pistachekruim.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties