logo
RECEPT

Zoete soufflé omelet met zomerfruit en kokosroom

zoete souffle omelet
INGREDIËNTEN
Voor de soufflé

Soufflé, maar dan zoet. Een uniek recept dat er ook nog eens oogstrelend uitziet. Claudia (van Hungry for Healthy Food), je hebt jezelf weer overtroffen. De combinatie van het zomerfruit en de kokosroom is een verfrissend en gezond idee. Laten we het gaan proberen!

zoete souffle omelet

Bereiding zoete soufflé omelet met zomerfruit en kokosroom

Zet je blik kokosmelk de avond van tevoren in de koelkast, zodat er een romige laag kokoscrème aan de bovenkant komt. Dit is de perfecte topping voor bij je zoete soufflé omelet!

Zet de oven aan op 175 graden Celsius. Split de eieren en klop de eiwitten met een snufje zout stijf. Dit kan met een keukenmachine of met de garde. Let op dat je kom goed vetvrij is, anders wordt je eiwit niet stijf!

In een grote kom meng je het eigeel, honing, kokosmelk, citroensap en vanille extract. Schep beetje bij beetje de eiwitten om het eigeelmengsel, zodat je de luchtigheid van het eiwit behoudt.

Zet een ovenbestendige koekenpan op het vuur en smelt de kokosolie. Verdeel de gesmolten kokosolie over de gehele pan, inclusief de zijkanten.

Giet daarna het eimengsel in de pan en verdeel de frambozen en mangoblokjes erover. Strooi de kokosrasp eroverheen en bak de omelet zo’n 10 minuten op laag/middelhoog vuur totdat de randen lichtbruin gekleurd zijn.

Plaats dan de koekenpan in de oven voor 10-15 minuten totdat de omelet goudbruin gebakken is en het ei in het midden niet meer vloeibaar is. Als de omelet niet genoeg kleur krijgt en nog vloeibaar is kan je de oven op grillstand zetten en een paar minuten doorbakken.

Open het blikje kokosmelk die de avond van tevoren in de koelkast zat en lepel de verharde bovenlaag bovenop de omelet. Verdeel de muntblaadjes overheen voor de versiering.

Serveer direct en eet smakelijk!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties