logo
RECEPT

Snel ontbijt: zoete pindakaas-banaan-rijstwafeltaart

Snel ontbijt: zoete pindakaas banaan rijstwafeltaart
INGREDIËNTEN
Zoete rijstwafel taart

Wacht even, hoorde ik daar pindakaas en banaan? Wat doe je met me?! Pindakaas is op zichzelf al om te smullen, maar gecombineerd met banaan en honing vind ik het letterlijk om je vingers bij af te likken. Naast het feit dat deze combinatie een echte match made in food heaven is, heeft het ook very very veel gezondheidsvoordelen. Zo zorgen de vetten uit de pindakaas, gecombineerd met de snelle koolhydraten van de banaan, dat je een lange tijd verzadigd blijft. Ideaal voor als je nog een workout gepland hebt staan!

Zelf ben ik redelijk consistent wat m’n ontbijt betreft. Vrijwel iedere dag staat mijn pannetje havermout op het fornuis te pruttelen. Op de dagen dat ik heel vroeg op moet staan, of gewoonweg veel te langzaam ben met opstarten, ga ik voor mijn tweede beste ontbijt-ding: de pindakaas-banaan-rijstwafeltaart!

Snel ontbijt: zoete pindakaas banaan rijstwafeltaart

Bereidingswijze pindakaas-banaan-taart

(voor 1 portie)

1. Grijp twee rijstwafels uit je keukenkastje en smeer er een goede laag pindakaas op

2. Snijd vervolgens de banaan in plakjes en leg deze op je rijstwafels (zelf probeer ik altijd uit te kienen dat ik precies op 14 plakjes uitkom, zodat je met het opeten net zoveel pindakaas als banaan binnenhapt)

3. Versier je ontbijt met walnoten en splash er een lekkere kwak honing bovenop

4. Welkom in de pindakaas-banaan-hemel!

Dit snelle en gezonde ontbijt hoef je natuurlijk niet alleen in de ochtenduren te eten. Smul ervan als 4 uur snack, pre-workout meal of gewoon omdat het heel erg lekker is. Verder variëren met deze combi? Probeer dan bijvoorbeeld de banaan-ei pannenkoekjes met pindakaas of de pindakaas-chocolade banaantjes van Claartje. Gegarandeerd jammie 🙂

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties