logo
RECEPT

Zoetzure salade met sardines, rozijnen en soja-gemberdressing

031015214358sardinesimage.jpg
INGREDIËNTEN
Voor de dressing

Nee, je ziet geen aangespoelde vis op deze foto. Of nou ja, eigenlijk wel. Het is een sardine, maar dan aangespoeld uit een blikje. Sardines zitten bomvol eiwitten en gezonde vetten. Ook zit er vitamine D in, wat je nodig hebt voor je botten en om calcium uit voeding op te kunnen nemen. Schrik niet van de combinatie van rozijnen en sardines: in combinatie met de Oosterse dressing gaat dat bijzonder goed samen!

Deze lunch salade is goed voor 1 persoon. Let op: als je coeliakie hebt kun je niet elke soort sojasaus gebruiken; de meesten bevatten gluten. Sojasaus van Kikkoman is volledig glutenvrij (de laatste keer dat ik dat checkte, in ieder geval).

Bereidingswijze salade met sardines

Klop een dressing van de sojasaus, vers geraspte gember en sesamolie.

Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan, tot ze verkleuren.

Laat de sardines uitlekken en pluk ze indien gewenst uit elkaar met een vork.

Snijd de Roma tomaatjes in tweeën en het lenteuitje in ringetjes.

Schik de sardines, tomaatjes, en lenteui op een bord. Verdeel de pijnboompitten en rozijnen erover.

Serveer met de dressing. Eet smakelijk!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties