Zoetzure salade met sardines, rozijnen en soja-gemberdressing

INGREDIËNTEN
-
Sardines 120 gram (uitgelekt 85 gram)
-
Lente-ui 1 stuks, in ringetjes
-
Pijnboompitten 2 eetlepels
-
Rozijnen 1 eetlepel
-
Romatomaten 75 gram
Voor de dressing
-
Sesamolie 1 eetlepel
-
Gember 1 theelepel (gerasp)
-
Zoute sojasaus 1 eetlepel
Nee, je ziet geen aangespoelde vis op deze foto. Of nou ja, eigenlijk wel. Het is een sardine, maar dan aangespoeld uit een blikje. Sardines zitten bomvol eiwitten en gezonde vetten. Ook zit er vitamine D in, wat je nodig hebt voor je botten en om calcium uit voeding op te kunnen nemen. Schrik niet van de combinatie van rozijnen en sardines: in combinatie met de Oosterse dressing gaat dat bijzonder goed samen!
Deze lunch salade is goed voor 1 persoon. Let op: als je coeliakie hebt kun je niet elke soort sojasaus gebruiken; de meesten bevatten gluten. Sojasaus van Kikkoman is volledig glutenvrij (de laatste keer dat ik dat checkte, in ieder geval).
Bereidingswijze salade met sardines
Klop een dressing van de sojasaus, vers geraspte gember en sesamolie.
Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan, tot ze verkleuren.
Laat de sardines uitlekken en pluk ze indien gewenst uit elkaar met een vork.
Snijd de Roma tomaatjes in tweeën en het lenteuitje in ringetjes.
Schik de sardines, tomaatjes, en lenteui op een bord. Verdeel de pijnboompitten en rozijnen erover.
Serveer met de dressing. Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Sardines 120 gram (uitgelekt 85 gram)
-
Lente-ui 1 stuks, in ringetjes
-
Pijnboompitten 2 eetlepels
-
Rozijnen 1 eetlepel
-
Romatomaten 75 gram
Voor de dressing
-
Sesamolie 1 eetlepel
-
Gember 1 theelepel (gerasp)
-
Zoute sojasaus 1 eetlepel

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties