logo
RECEPT

Zomer op tafel: stoofpotje met kip (Galiña di Smor) à la Curaçao

Zomer op tafel: Gestoofde kip (Galiña di Smor) à la Curacao
INGREDIËNTEN
Voor de stoofpot
Voor de marinade

Eten dat je geserveerd krijgt als je op vakantie bent, dat smaakt toch altijd net wat lekkerder dan de aardappelen, vlees en groenten van thuis. Toch? Om de zomer een beetje in huis te halen maakte ik daarom een van mijn Caribische vakantiemaaltjes: een stoofpotje met kip. Gegeten toen ik vorig op Curaçao was om een halve marathon te rennen -> mijn artikel met tips en must do’s voor Curaçao vind je hier!

Het klassieke recept maak je met kip in een marinade op basis van sojasaus, die je laat pruttelen met o.a. bouillon, tomaat en paprika. Stiekem vind ik het leuk en lekker om daar twee eetlepels pindakaas aan toe te voegen, zodat je meer een pindasaus-achtige stoofpot krijgt. Maar goed, mijn pindakaasverslaving deel ik niet met iedereen natuurlijk, dus dat is in dit recept optioneel! Overigens zag ik deze week dat RTL 4 tegenwoordig ‘Ontdek Curaçao’ uitzendt; een programma over Curaçao waarin o.a. chef Justin Niessen Antilliaanse gerechten bereidt. Dat wordt dus intunen zaterdag (12:00 uur) of zondag (16:30 uur), om te kijken hoe hij het ervan af brengt met zijn Galiña di Smor 😉

Zomer op tafel: Gestoofde kip (Galiña di Smor) à la Curacao

Bereidingswijze stoofpotje met kip

Maak eerst de marinade voor de kip. Let op: de kip moet minstens 2 uur marineren!

Meng de sojasaus in een kom met de uitgeperste knoflook, geraspte gember, nootmuskaatpoeder en paprikapoeder. Voeg ook de fijn gesneden madame Jeanette peper toe – als je niet van pittig houdt kun je hier beter maar heel weinig van toevoegen!

Leg de kip in de marinade en laat een paar uur staan in de koelkast.

 

Maak de stoof.

Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de gesnipperde ui en uitgeperste knoflook aan.

Voeg ook de stukjes paprika en tomaat toe. Laat een paar minuten pruttelen.

Voeg de gedroogde pruimen toe, de kip (inclusief marinade!) en de kruidnagels (let op: die vis je vlak voor het serveren weer uit!).

Los de bouillonblokjes op in een halve liter water. Voeg de bouillon toe aan je stoofpotje.

Laat minstens een uur pruttelen op laag vuur, met een deksel op de pan.

Vis de kruidnagels uit je stoofpotje. Is het te nat? Laat dan even pruttelen zonder deksel. Is het te droog? Voeg een scheutje extra water toe.

 

Serveer met rijst en een groene salade.

Eet smakelijk!

Zomer op tafel: Gestoofde kip (Galiña di Smor) à la Curacao

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties