Zomer recept: Zuid-Afrikaanse braai (bbq) met vis en groenten

INGREDIËNTEN
Voor de groentespiesjes
-
Courgette 1 stuks
-
Aubergine 1 stuks
-
Ananas 150 gram, in stukjes
-
Paprika 2 stuks, in stukken
-
Mais 2 kolven, gekookt en in schijven
-
Ui 2 stuks, in stukken
-
Cherrytomaatjes 300 gram
-
Barbecuekruiden 3 eetlepels
-
Sesamolie 5 eetlepels
Voor de visspiesjes
-
Kabeljauwfilet 300 gram (of een andere witvis)
-
Dille 2 takjes (vers)
-
Mosterdzaad 3 eetlepels mosterdsaus
Zodra het rokjesweer is krijg ik zin om te bbq’en. Niet omdat ik zo van vlees houd (blegh, dooie varkens en koeien), maar omdat ik dol ben op het geroosterde smaakje dat barbecuen geeft aan groenten en vis. Tijdens mijn reis naar Zuid-Afrika, waar ik zo’n 8 jaar geleden een maand lang om en nabij Kaapstad vertoefde, ontdekte ik de typisch Zuid-Afrikaanse braai. Dat is de Afrikaanse manier van barbecuen: een heleboel hete kolen in een kuil, met maiskolven tussen de kolen en spiesjes vol lekkers boven het vuur. YUM!
Samen met een heuse Zuid-Afrikaanse chef, Michael, bouwde ik zo goed en zo kwaad als het ging een braai na in een studio, om mijn lievelingsgerecht uit ZA opnieuw te maken. In de video hieronder zie je hoe dat moet.
Bereidingswijze Zuid-Afrikaanse braai
Rijg alle groenten aan de spiesjes. Wissel de groenten af.
Verdeel de sesamolie over de spiesjes.
Breng de groenten op smaak met de braaikruiden. Maak af met een snufje zout en peper.
Maak de visspiesjes: rijg de stukken vis aan de stokjes.
Breng ook de vis op smaak met zout en peper, en verdeel de mosterdsaus erover.
Pluk de takjes dille in stukjes en verdeel die ook over de vis.
Braai de stokjes in 10 – 15 minuten gaar. Keer halverwege.
Enjoy!
Oh, en drink er een Savannah bij, natuurlijk.
– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. –
INGREDIËNTEN
Voor de groentespiesjes
-
Courgette 1 stuks
-
Aubergine 1 stuks
-
Ananas 150 gram, in stukjes
-
Paprika 2 stuks, in stukken
-
Mais 2 kolven, gekookt en in schijven
-
Ui 2 stuks, in stukken
-
Cherrytomaatjes 300 gram
-
Barbecuekruiden 3 eetlepels
-
Sesamolie 5 eetlepels
Voor de visspiesjes
-
Kabeljauwfilet 300 gram (of een andere witvis)
-
Dille 2 takjes (vers)
-
Mosterdzaad 3 eetlepels mosterdsaus

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties