Zomer recept: Zuid-Afrikaanse braai (bbq) met vis en groenten (+ win ticket naar ZA!)

INGREDIËNTEN
Voor de groentespiesjes
-
Courgette 1 stuks
-
Aubergine 1 stuks
-
Ananas 150 gram, in stukjes
-
Paprika 2 stuks, in stukken
-
Mais 2 kolven, gekookt en in schijven
-
Ui 2 stuks, in stukken
-
Cherrytomaatjes 300 gram
-
Barbecuekruiden 3 eetlepels
-
Sesamolie 5 eetlepels
Voor de visspiesjes
-
Kabeljauwfilet 300 gram (of een andere witvis)
-
Dille 2 takjes (vers)
-
Mosterdzaad 3 eetlepels mosterdsaus
Zodra het rokjesweer is krijg ik zin om te bbq’en. Niet omdat ik zo van vlees houd (blegh, dooie varkens en koeien), maar omdat ik dol ben op het geroosterde smaakje dat barbecuen geeft aan groenten en vis. Tijdens mijn reis naar Zuid-Afrika, waar ik zo’n 8 jaar geleden een maand lang om en nabij Kaapstad vertoefde, ontdekte ik de typisch Zuid-Afrikaanse braai. Dat is de Afrikaanse manier van barbecuen: een heleboel hete kolen in een kuil, met maiskolven tussen de kolen en spiesjes vol lekkers boven het vuur. YUM!
– Scroll naar beneden voor de winactie! –
Samen met een heuse Zuid-Afrikaanse chef, Michael, bouwde ik zo goed en zo kwaad als het ging een braai na in een studio, om mijn lievelingsgerecht uit ZA opnieuw te maken. In de video hieronder zie je hoe dat moet. Krijg je er zin van om op reis te gaan? Dát komt mooi uit! Als je namelijk mijn gerecht namaakt (of een van de andere twee gerechten, gemaakt door Chef met lef en Little Wanderbook) en daarvan een foto uploadt, maak je kans op twee vliegtickets naar Zuid-Afrika of een diner voor twee bij een Zuid-Afrikaans restaurant!
WIN: 2 vliegtickets naar Zuid-Afrika
Stap 1. Bekijk onderstaande video.
Stap 2. Maak mijn recept na & upload de foto van jouw creatie op Mijnzuidafrika.nl.
Stap 3. Deel jouw foto op Facebook, en vraag je vrienden op jouw foto te stemmen.
Succes!
Bereidingswijze Zuid-Afrikaanse braai
Rijg alle groenten aan de spiesjes. Wissel de groenten af.
Verdeel de sesamolie over de spiesjes.
Breng de groenten op smaak met de braaikruiden. Maak af met een snufje zout en peper.
Maak de visspiesjes: rijg de stukken vis aan de stokjes.
Breng ook de vis op smaak met zout en peper, en verdeel de mosterdsaus erover.
Pluk de takjes dille in stukjes en verdeel die ook over de vis.
Braai de stokjes in 10 – 15 minuten gaar. Keer halverwege.
Enjoy!
Oh, en drink er een Savannah bij, natuurlijk.
– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. –
INGREDIËNTEN
Voor de groentespiesjes
-
Courgette 1 stuks
-
Aubergine 1 stuks
-
Ananas 150 gram, in stukjes
-
Paprika 2 stuks, in stukken
-
Mais 2 kolven, gekookt en in schijven
-
Ui 2 stuks, in stukken
-
Cherrytomaatjes 300 gram
-
Barbecuekruiden 3 eetlepels
-
Sesamolie 5 eetlepels
Voor de visspiesjes
-
Kabeljauwfilet 300 gram (of een andere witvis)
-
Dille 2 takjes (vers)
-
Mosterdzaad 3 eetlepels mosterdsaus

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties