logo
RECEPT

Zomers recept: suikervrije en slanke aspergequiche

130514102034R72Image.jpg
INGREDIËNTEN

Het is alweer even aspergetijd! Je hoeft asperges natuurlijk niet altijd met een botersausje en gekookt ei te eten, je kunt er ook heerlijke quiches mee maken – zoals deze quiche van Dutch goes Italian. Het originele recept wordt gemaakt met ricotta, maar wij kiezen voor een slankere variant: Hüttenkäse. Je kunt er voor kiezen om meerdere kleine quiches te maken, of juist één grote quiche. Het recept is voor 6 – 8 mini quiches of één grote met een doorsnede van 24 centimeter.

 

Wil je liever en glutenvrije quiche? Zorg dan dat je glutenvrije bladerdeeg gebruikt.

Meer recepten met asperges:

Asperges met een dressing van olijfolie, citroensap en ansjovis (detox recept!) 

Asperge-curry soep

Pastasalade met asperges en doperwten

Verhit de oven alvast op 180 graden Celsius en bekleed de bodem van de quichevorm of kleine quichevormpjes met bakpapier. Laat het bladerdeeg ontdooien als het uit de diepvries komt.

 

Snijd de asperges in stukken en kook ze ongeveer 10 minuten. Giet af en laat kort afkoelen.

 

Rol, terwijl de asperges koken, het bladerdeeg uit en bekleed de bodem en zijkanten van de quichevorm hiermee. Dit werkt eigenlijk alleen als je een grote rol koelvers bladerdeeg gebruikt, niet als je kleine plakjes uit de diepvries gebruikt. In dat laatste geval is het gewoon een beetje puzzelen, waarbij je plakjes in stukjes snijd en aandrukt waar de randjes overlappen om de volledige vorm(pjes) te bekleden. Begin altijd met de rand: die is zichtbaar en moet er mooi uitzien!

 

Meng de Hüttenkäse met de eieren tot een gladde massa en roer hier de asperges doorheen. Schenk het geheel in de quichevorm, op het bladerdeeg.

 

Bak de quiche in 25 minuten gaar in de oven. Serveer direct.

 

Eet smakelijk!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties