
Stamppot kan heus ook in de zomer, zeker als het zo’n grijze ‘zomer’dag is als vandaag. In dit recept van Gewoonwateenstudentjesavondseet gebruikt Leonie aardappelpuree uit een zakje – wel zo makkelijk. Je kunt natuurlijk ook zelf aardappelpuree maken – wel zo lekker. Gebruik in dat geval voor één portie een grote kruimige aardappel (of twee kleintjes). Kook die gaar in 15-20 minuten gaar in ruim water. Schil ze en stamp fijn met een scheutje (soja)melk, een flinke snuf zout en peper of een klein beetje sojasaus.
Bereidingswijze stamppot
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak de zalmfilet aan beide kanten knapperig in olijfolie. De zalm is gaar wanneer je ziet dat de filet aan de zijkanten helemaal verkleurd is, maar in het midden nog een tikje glazig is.
Werk je met een zakje aardappelpuree? Meng de aanmaakaardappelpuree met 250 milliliter kokend water en roer tot een puree.
Liever verse aardappelpuree maken? Gebruik in dat geval voor één portie een grote kruimige aardappel (of twee kleintjes). Kook die gaar in 15-20 minuten gaar in ruim water. Schil ze en stamp fijn met een scheutje (soja)melk, een flinke snuf zout en peper of een klein beetje sojasaus.
Roer de rucola door de aardappelpuree en je hebt rucolastamppot.
Gril je de courgetteplakjes even tussen een tosti-grill et voilà. Serveer de stamppot met de zalm en de rucolaplakjes, en val aan. Smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Aardappelpuree 1 portie (1 zakje of zie omschrijving hierboven)
-
Zalm 1 stuks filet (75 - 100 gram)
-
Rucola handje
-
Courgette 1/2 stuks

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties