logo
RECEPT

Zomerse watermeloensalade met Feta, olijven en munt

fetasalade
INGREDIËNTEN

Zoals vaker het geval is bij een simpel gerecht, valt of staat het eindresultaat met de juiste ingrediënten. Deze salade heeft slechts vier ingrediënten: kwaliteit, daar gaat het dan om! Kies ten eerste voor een echt goed rijpe watermeloen. Die heeft namelijk veel smaak en is lekker zoet. Het beste kun je de watermeloen een paar dagen van tevoren halen, zodat die al even heeft kunnen rijpen in je fruitschaal.

Tip twee voor deze salade is om voor echte Feta kaas te kiezen. Grijp niet automatisch naar de witte blokjes die wij in Nederland vaak Feta noemen, maar die eigenlijk ‘witte kaas’ heten. Niet voor niets mogen die geen Feta heten: dat is een beschermde benaming die alleen gereserveerd is voor echte Feta kaas gemaakt in Griekenland. Echte Feta eet je nergens lekkerder dan in Griekenland, dus kies ik voor Feta van het #1 Griekse merk Dodoni. Wel zo logisch. Geloof me, je proeft het verschil direct!

feta salade watermeloen

Nodig voor de Fetasalade

Voor 2 personen als lunch / 4 personen als bijgerecht

1 baby watermeloen (ongeveer 400 gram)
1/2 komkommer, in stukjes
100 gram Dodoni Feta kaas
100 gram zwarte olijven
3 takjes verse munt
Evt: een flinke scheut goede olijfolie

Deze ingrediënten meteen in je digitale winkelmandje gooien? Scroll naar de ingrediëntenlijst hier rechts in de side bar, en klik op het icoontje van jouw favoriete supermarkt!

Zo maak je de watermeloensalade

Stap 1: Heb je een bolletjeslepel? Gebruik die dan om kleine bolletjes te scheppen uit de watermeloen. Je kunt natuurlijk ook gewoon plakken snijden van de watermeloen, om die vervolgens in blokjes te snijden.

Stap 2: Verdeel de stukjes watermeloen samen met de stukjes komkommer over een grote schaal. Meng ook de olijven erdoor. Ik ga het liefst voor zwarte Griekse Kalamata olijven. Hmm!

Stap 3: Gebruik de bolletjeslepel ook om kleine bolletjes uit de Dodoni Feta kaas te snijden. De helft zal verkruimelen, en dat is niet erg want het smaakt even lekker. Verkruimel de rest van de Feta over de salade.

Stap 4: Verdeel de muntblaadjes over de salade. Serveer eventueel met een scheut goede olijfolie erover.

Eet smakelijk!

Zomerse watermeloensalade met feta, olijven en munt

Dit artikel is een samenwerking met Dodoni.

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties