logo
RECEPT

Aardappeltortilla met venkel & feta uit het Koken met KeukenLiefde

Aardappeltortilla met venkel & feta uit het Koken met KeukenLiefde
INGREDIËNTEN

Vraag je je vaak af wat je vanavond nu weer moet eten, en blader je liever door een boek dan dat je naar mijn blog surft? Dan moet je het boek van Annemiek hebben, die je misschien wel kent van haar blog KeukenLiefde! Annemiek heeft namelijk net haar eerste kookboek gelanceerd en ik mocht als collega-foodblogger alvast een kijkje nemen en een receptje van haar delen.

Voor mij is het hoofdstuk Vers & Vega het meest aantrekkelijk, daar vind je ook dit recept voor aardappeltortilla met venkel, olijf en feta. Maar ook kip, vlees- en visliefhebbers komen aan hun trekken: die vinden voor elke categorie een hoofdstuk vol avondmaaltijden. Hollandse pot, zonder al te veel toeters en bellen, waar iedereen aan tafel blij mee is. (Yes, eindelijk eens geen 1000 soorten kruiden en gekke superfoods!)

Denk qua gerechten bijvoorbeeld aan: zelfgemaakte vissticks, kipburgers hawai, snelle babi pangang en truffelrisotto met champignons. Nieuwsgierig geworden? Bestellen kan hier!

Aardappeltortilla met venkel & feta uit het Koken met KeukenLiefde

Ingrediënten aardappeltortilla

(voor 4 personen als hoofdgerecht)

Zie rechtsboven op deze pagina!

Bereidingswijze aardappeltortilla

Kook de vastkokende aardappelen gaar, schil ze en snijd ze in plakken.

Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de aardappel toe en bak 5 minuten, of tot de aardappel iets zachter is en begint te kleuren.

Voeg de venkel, sjalot en knoflook toe en bak nog 5 minuten verder, of tot de venkel en sjalot zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper.

Klop de eieren in een kom los met zout en peper. Roer de gebakken aardappels en de venkel door het eimengsel en giet terug in de koekenpan. Zet het vuur laag.

Verdeel de olijven en feta over de tortilla en doe het deksel op de pan. Laat het ei in circa 15 tot 20 minuten stollen.

Bestrooi vlak voor serveren met de peterselie.

Eet smakelijk!

 

Gepubliceerd met toestemming van KeukenLiefde. Klik hier om het boek van Annemiek te bestellen!

Aardappeltortilla met venkel & feta uit het Koken met KeukenLiefde

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties
INGREDIËNTEN