logo
RECEPT

Asperge-quiche met groene asperges en geitenkaas

Asperge-quiche met groene asperges en geitenkaas
INGREDIËNTEN

Voor quiche kun je me altijd wakker maken, al helemaal als er asperges in zitten. In principe kun je deze hartige taart maken met witte of groene asperges. Omdat ik geen zin had om mijn asperges helemaal te moeten schillen, koos ik voor groene asperges. Die kun je gewoon ongeschild gebruiken in een quiche!

Wist je dat zowel groene als witte asperges in principe dezelfde groente zijn, maar dat ze zich verschillend ontwikkelen omdat ze op een verschillende manier groeien? Witte asperges blijven hun hele leven onder de grond, waardoor ze niet groen kleuren. Groene asperges – je raadt het al – groeien wel tot boven de grond en kleuren daardoor groen.

Meer aspergerecepten? Bekijk ook Asperges klassiek: met ham, ei en botersaus

Asperge-quiche met groene asperges en geitenkaas

Ingrediënten asperge-quiche

5 plakjes bladerdeeg
4 eieren
75 gram geitenkaas
125 ml creme fraiche
300 gram groene asperges

Bereidingswijze asperge-quiche

Laat de plakjes bladerdeeg 30 minuten ontdooien.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Was de asperges en snijd een centimeter af van de harde onderkant.

Bedek een springvorm met een vel bakpapier, in ieder geval over de bodem. Dat zorgt ervoor dat het bladerdeeg niet vastplak aan de onderkant. Zelf laat ik de bladerdeegranden meestal wel tegen de vorm aan plakken. Die snijd je achteraf los met een mes.

Kluts de eieren los in een kom, met een flinke snuf peper en zout. Roer ook de creme fraiche erdoor, tot de vulling mooi glad is.

Verdeel de helft van de asperges over de met bladerdeeg beklede bakvorm. Giet de helft van de eiervulling erover. Schik vervolgens de laatste helft van de asperges in de taartvorm; maak er bijvoorbeeld een mooi ruit- of cirkelpatroon van. Giet daarna de rest van de eier-creme fraiche-vulling in de taartvorm.

Verkruimel de geitenkaas boven de quiche.

Bestrijk eventueel het randje bladerdeeg dat nog zichtbaar is met een beetje water, of een klein beetje gesmolten roomboter.

Bak de quiche in 40-45 minuten gaar in de oven. De eiervulling moet volledig gestold zijn, het bladerdeeg moet goudbruin verkleurd zijn.

Laat de quiche 10 minuutjes afkoelen en stevig worden. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Asperge-quiche met groene asperges en geitenkaas

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties