logo
chai thee
INGREDIËNTEN

Niets is heerlijker dan op de bank zitten met een warme stomende drank. Er zijn veel liefhebbers van warme chocolademelk en thee, maar langzaam is chai thee de wereld aan het veroveren. Claartje maakte deze hartverwarmende, rijke thee al eens met amandelmelk. In India wordt de thee in shotglaasjes geserveerd en is het op elke hoek van de straat verkrijgbaar. De échte authentieke versie is volgens Sommer Colier een hele sterke thee, die een mildere smaak krijgt door dikke buffelmelk en een berg suiker toe te voegen. Zij maakt het originele recept echter iets meer westerling-proof. Geen zorgen, de thee behoudt haar lekkere kruidige smaak, door alle sterke specerijen waarmee het drankje wordt gemaakt. Met dit recept maak je vier koppen thee. Of 12+ shotjes, als je Indiaas bent. Suiker en melk kun je naar eigen mening door een alternatief vervangen of weglaten.

Tip: je kunt het ook makkelijker maken voor jezelf door kant-en-klare chai thee kopen (zoals de Warm & Spicy thee, van mijn eigen theemerk TEAmwork Tea). Zelf zet ik het liefst een kop sterke chai thee, waar ik een scheutje havermelk aan toevoeg. Maar het blijft leuk om de authentieke chai thee uit dit recept ook af en toe te maken!

 

Ingrediënten

(Voor 4 grote koppen)

Water, 550 milliliter
Steranijs, 1 stuks
Kaneelstokje, 1 stuks
Kardemom, 4 peulen (gekneusd)
Theezakje, 4-5 stuks (bv. TEAmwork Tea Warm & Spicy thee)
Melk, 450 milliliter
Suiker, 100 gram (indien gewenst)

Bereidingswijze chai thee

Breng het water aan de kook met de theezakjes, steranijs, het kaneelstokje, de gekneusde kardemompeulen.

Kook dit voor 3-5 minuten tot de thee zwart is.

Zeef de thee en voeg de suiker en melk toe en verwarm de thee opnieuw tot het heet is.

Verdeel de gebruikte kardemompeultjes over de kopjes en de thee is klaar om ingeschonken te worden.

Tea time!

 

chai thee

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties