logo
RECEPT

Bietenpannenkoekjes met avocado, dille en vegan zalm

Bietenpannenkoekjes met avocado, dille en vegan zalm_liggend
INGREDIËNTEN

Deze bietenpannenkoekjes zien er niet alleen fantastisch uit, zo smaken ze ook! De combinatie van de kleurrijke ingrediënten is er een waarmee je iedereen voor wie je dit lekkere recept maakt, gegarandeerd blij gaat maken. Ook jezelf, dus! Veel bak- en eetplezier!

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen
200 gram gekookte bietjes
600 milliliter plantaardige melk
400 gram volkorenmeel
1 theelepel bakpoeder
2 eetlepels maïzena
olie
2 avocado’s
100 gram vegan zalm
20 gram verse dille
1 verpakking Maza Hoemoes rode biet
peper
zout
ahornsiroop

Fotocredits: Maza

Bereiding bietenpannenkoekjes met vegan zalm

Doe de gekookte bietjes samen met de plantaardige melk in een blender en pureer tot een egaal mengsel. Voeg vervolgens het volkorenmeel, bakpoeder, maïzena en een snufje zout toe aan het mengsel. Meng alle ingrediënten samen tot een mooi pannenkoekenbeslag.

Verhit vervolgens wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak zo’n 16 pannenkoeken uit het beslag.

Verwijder nu de schil van de avocado en snijd deze in partjes. Snijd daarna de vegan zalm in plakjes. Verdeel vervolgens de pannenkoeken over vier borden.

Schep nu een grote lepel Hoemoes rode biet op de pannenkoeken en garneer met de partjes avocado, vegan zalm en verse dille. Strooi er wat versgemalen peper en zout overheen. Maak de pannenkoeken af met ahornsiroop.

Tip!

Vegan zalm is als sashimi te koop bij de Jumbo van het merk Vegan Zeastar.

Eet smakelijk!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties