logo
RECEPT

Bloemkoolquiche met rode ui en kaas

vega quiche bloemkool
INGREDIËNTEN

Waar ik het gezien heb, dat weet ik niet meer precies. Maar dat een grote plak rode ui er mooi uitziet in een quiche, daar kunnen we het over eens zijn. Toch? Deze bloemkoolquiche maak je met een vulling van ei, kaas en crème fraîche. Je kunt altijd variëren in kaassoorten: ik gebruik 150 gram geraspte belegen kaas, maar het is ook erg lekker met 75 gram blauwe kaas en 75 gram ricotta – om maar iets te noemen.

Bekijk ook: Asperge-quiche met groene asperges en geitenkaas

Ingrediënten bloemkoolquiche

1/2 bloemkool
1 rode ui
5 eieren
100 milliliter crème fraîche
5 plakjes bladerdeeg
150 gram geraspte kaas
Zout & peper

quiche van bloemkool

Zo maak je de vegetarische quiche

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Snijd een paar mooie plakken van de rode ui uit het midden en laat die heel, de rest snijd je in ringen of snippers. Houd apart.

Maak de bloemkool schoon door het onderste stuk van de stronk af te snijden. Kook of stoom de roosjes bloemkool en in stukjes gesneden stam van de bloemkool beetgaar in 10 minuten. Als je houdt van bloemkool met de consistentie van babyvoeding (je begrijpt, niet mijn favoriet) kook of stoom dan 20 min.

Klop de eieren los in een kom, samen met de crème fraîche. Voeg een snuf zout en peper toe. Tip: een snuf gerookte paprikapoeder is ook er ook erg lekker door, of een klein scheutje sojasaus. Voeg als laatst de gerapste kaas toe aan het ei-mengsel.

Bedek nu de springvorm (die van mij heeft een doorsnede van 22 cm) met bladerdeeg. Haal het plastic van het ontdooide bladerdeeg. Bedek de (ingevette) springvorm met het bladerdeeg, tot de bodem en randen bedekt zijn. Knippen en plakken en scheuren en stretchen – het mag allemaal!

Bak de bladerdeegkorst vast 10 minuten in de hete oven. Je kunt er een paar propjes bakpapier in doen als je bang bent dat het blderdeeg naar beneden valt zonder vulling, maar bij mij is dat eigenlijk nooit nodig.

Haal de vorm met de voorgebakken korst uit de oven. Verdeel de bloemkoolroosjes en de fijn gesneden rode uit over het bladerdeeg. Giet nu het kaas-ei-mengsel over de bloemkool, tot alles bedekt is. Druk de grote ringen ui bovenop in de vulling.

Bestrijk de randen bladerdeeg die boven se vulling uitsteken eventueel met wat melk of water, zodat ze extra knapperig worden.

Bak de quiche in 40 minuten gaar in de oven op 180 graden.

Eet smakelijk!

Bloemkoolquiche met rode ui en kaas | Hoofdgerecht

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties