logo
RECEPT

Borrel recept voor kerst: Vegan bonenspread die smaakt naar paté

Borrel recept voor kerst: Vegan bonenspread die smaakt naar paté
INGREDIËNTEN

De beste recepten worden vaak per toeval ontdekt. In Italië, tijdens de Yoga & Food Retreat van Marije en mij, werk ik meestal een aantal recepten uit. Iedereen die meegaat kan dan aan de hand van die recepten aan de slag. Maar goed, soms is er wel eens een ingrediënt op, en dan moet je improviseren. Dan maak je een witte bonenspread ineens met witte bonen en kidneybonen, zoals Yoga Retreat-deelnemers Susan en Bertie deden. En dan ontdek je dat bonen in combinatie met zongedroogde tomaat om een of andere reden heel erg naar wildpaté smaken. Terwijl het toch echt volledig plantaardig (dus veganistisch) is.

Om het nog meer ‘wild’ gevoel te geven voegde ik nog wat cranberry’s toe aan de ‘paté’ – dan misstaat het niet op een kersttafel. Lekker bij de borrel. En net een tikje minder zwaar dan gewone paté. En een stuk diervriendelijker. Ik ga mijn familie ermee voor de gek houden tijdens kerst dit jaar, in ieder geval!

Vegan bonenspread die smaakt naar paté

Bereidingswijze vegan paté

Meng alle ingrediënten behalve de cranberry’s in een keukenmachine, of gebruik een staafmixer.

Blijf mengen tot je een grove pasta hebt, met ongeveer de structuur van hummus.

Roer vervolgens de fijn gehakte cranberry’s door de ‘paté’.

veganistische pate kerst

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties