logo
RECEPT

Carrot cake met appel boekweitmeel – gezond(er) bakken!

Carrot cake met appel boekweitmeel - gezond(er) bakken!
INGREDIËNTEN

Ja, ik was dus jarig deze week. Daarom maakte ik niet alleen knalroze Mermaid Tea cocktails, maar ook een taart. Nou ja, een cake. Ik had zin in zo’n lekkere plakkerige carrot cake, maar dan een tikkie gezonder dan de ‘normale’ variant. Daarom gebruikte ik bijna geen suiker in het recept. Dan kun je zelf bepalen of je na het bakken nog wat honing over je cake doet, of juist niet. Ook zit er boekweitmeel in, in plaats van tarwebloem. Niet dat er iets mis is met tarwe, meer wel omdat MEEL altijd beter is dan BLOEM. Bloem is namelijk altijd gezeefd meel, wat betekent dat de vezels er niet meer in zitten. Die vezels zijn juist verzadigend en goed voor je spijsvertering. Kies daarom altijd liever voor meel (en nog liever voor volkorenmeel) in plaats van bloem!

PS – als kruidenmix gebruikte in niet gewoon een snufje kaneel, maar de Pumpkin Spice Mix van Green Gypsy Spices. Geeft je cake net wat meer pit, dankzij o.a. gember, kruidnagel, piment en koriander. Aanrader!

Carrot cake met appel boekweitmeel - gezond(er) bakken!

Ingrediënten carrot cake

(voor 1 cakevorm: ongeveer 12 plakken)

Zie rechtsboven op deze pagina!

Bereidingswijze carrot cake

Vet een cakevorm in. Ik ben zelf fan van siliconen bakvormen, omdat die niet zo heet worden (geen brandgevaar!) en lekker flexibel zijn.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Meng alle droge ingrediënten: meel, bakpoeder, pumpkin spice mix, zout. Voeg alle natte ingrediënten toe: geraspte appel, geraspte wortel, eieren, honing, zachte roomboter.

Beleg de bodem de ingevette cakevorm met de plakjes appel – die komen straks bovenop de cake als je hem omdraait.

Verdeel het beslag over de cakevorm.

Bak de cake in 60 minuten gaar, tot de bovenkant goudbruin is. Laat even afkoelen, anders is de kans groot dat hij breekt.

Keer de cake om.

Carrot cake met appel boekweitmeel - gezond(er) bakken!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

  • Jo’s Daughter says: 3rd mrt 18 7:00 am

    Beetje laat, maar alsnog gefeliciteerd!! Deze taart lokt me ontzettend 🙂

    • Claartje says: 3rd mrt 18 7:00 am

      Wat lief! Dankjewel 🙂
      Ik kan de taart aanraden, hij is echt heel lekker!

  • Charlotte says: 3rd mrt 18 7:00 am

    Is de 1 eetlepel pompoen de Pumkin Spice Mix?

    • Claartje says: 3rd mrt 18 7:00 am

      Hoi Charlotte! Oeps, ja dat klopt. Ik ga het meteen even aanpassen – het moet idd 1 eetlepel Pumpkin Spice Mix zijn. Of kaneel, als dat makkelijker is.