logo
RECEPT

Chocoladetaart met chocomousse vulling | Bakken

Chocoladetaart met chocomousse vulling | Bakken - Foodness.nl
INGREDIËNTEN
Voor de taart
Voor de chocolademousse vulling

Smeuïg, rijk en machtig. Als je dat zoekt in een chocoladetaart, dan zit je hier goed! Deze taart bestaat uit twee lagen, wat betekent dat je eigenlijk twee losse chocoladetaartjes bakt. Die zet je uiteindelijk op elkaar, met een laag simpele chocolademousse ertussen. Ik koos ervoor om ook een heel dun laagje mousse op de bovenkant te doen, bestrooid met cacao. In principe is de taart dan klaar, maar voor het oog deed ik ook wat chocoladesnippers en een paar streepjes chocoladesaus over de taart. Dit is uiteraard optioneel; gewone hagelslag of toefjes slagroom zijn bijvoorbeeld ook leuk en lekker.

Bak je mee?

Bekijk ook: VIDEO: Chocoladepavlova met aardbeien

Chocoladetaart met chocomousse vulling | Bakken - Foodness.nl

Ingrediënten chocoladetaart

Voor de taart
150 gram pure chocolade, gesmolten
150 gram zachte boter
150 gram bloem
100 gram suiker
1 theelepel bakpoeder
3 eieren
125 gram creme fraiche
1 theelepel vanille-extract
snufje zout

Voor de vulling van chocolademousse
500 milliliter slagroom
150 gram pure chocolade
1 theelepel vanille-extract

Bereidingswijze chocoladetaart

Maak eerst de vulling van chocolademousse.
Smelt de chocolade in de magnetron of au bain marie.
(Voor au bain marie smelten zet je een metalen kom op een pan waarin een beetje kokend water zit. Hierdoor smelt de chocola.)
Klop de slagroom stijf met een mixer.
Roer voorzichtig de iets afgekoelde gesmolten chocolade door de slagroom. Breng eventueel op smaak met een snufje zout. Roer tot een mooi egaal mengsel. Laat de mousse minstens een uur opstijven in de koelkast.

Maak dan het taartbeslag.
Smelt de boter en pure chocolade samen in de magnetron of au bain marie. Roer door.
Meng de droge ingrediënten: bloem, suiker, bakpoeder, zout.
Meng in een mengkom (of in een keukenmachine) de natte ingrediënten: eieren, creme fraiche, vanille-extract. Doe hier voorzichtig het gesmolten chocolade-botermengsel bij en roer goed door.
Meng het droge bloemmengsel beetje bij beetje door het natte beslag van o.a. eieren, chocolade en boter. Blijf kloppen en mengen tot je een egaal beslag hebt.

Verdeel het taartbeslag over twee ingevette springvormen van hetzelfde formaat. Ook een optie, als je maar één springvorm hebt: bak de twee taarten na elkaar. Ik gebruikte een springvorm met een diameter van 20 cm. De taarten moeten toch afkoelen voor je aan de gang kunt met het glazuur!
Bak de taart 40 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius. Hij is gaar als een satéprikker die je in het midden van de taart steekt, er schoon en droog weer uit komt.
Laat de taarten goed afkoelen.

Maak nu de taart af.
Besmeer één van de gebakken cakes met 2/3 van de chocolademousse. Zet de andere gebakken chocoladecake bovenop de onderste. Besmeer opnieuw met een dun laagje chocolademousse.
Bestrooi de taart eventueel met wat cacaopoeder, liefst door een zeefje.
Zelf maakte ik de taart af met wat chocoladekrullen en streepjes chocoladesaus (uit een flesje). Dat is optioneel!

Eet smakelijk!

PS: De Gouden Tip voor een makkelijke chocoladesaus mag je met me delen in de comments hieronder (graag zelfs!) want daar heb ik nog geen goed recept voor…

Chocoladetaart met chocomousse vulling | Bakken - Foodness.nl

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties