logo
Dat komt vooral door de toevoeging van mijn eigen geheime ingrediënt, dat elke stamppot nog lekkerder maakt. Wat het is? Ik vertel het hieronder! Bovendien maak ik de stamppot nóg lekkerder door 'm te serveren met heuse avocado frieten.
INGREDIËNTEN

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, koop een spiraalsnijder! Als je hem koopt ben je van een heleboel gezeik af en kun je heel makkelijk een koolhydraatarme pasta maken. De spiraalsnijder die wij gebruiken werkt heel simpel: het is een soort puntenslijper dus het is net of je een potlood aan het slijpen bent. Maar dan dus met een courgette. Genoeg geluld, dit gerecht van Against All Grain zorgt wederom voor een heerlijke avondmaaltijd voor jou, je geliefde en kroost want deze maaltijd is genoeg voor 4 personen. Oh ja, we maken we pesto volgens het recept van Claartje

Drink vooral een lekker glas wijn bij de pasta, want het leven is een feestje en dat dient gevierd te worden. Mijn wijnabonnement bij Taste Club is . Je doet een smaaktest waarvoor je 16 vragen beantwoordt zodat de wijnkenners een smaakprofiel voor je kunnen opstellen. Elke maand ontvang je 6 flessen, rood, wit of gemixt. Ze worden gratis bij je bezorgd en je kunt zelf feedback geven, zodat een volgende bestelling nóg beter aansluit bij je wensen. Zo leer je zelf steeds beter wat je lekker vindt, en ontdek je nieuwe druivensoorten en wijnen die je zelf nooit gevonden had. Voor deze pasta koos ik een fruitige witte: Vicario Soave Classico uit Italië. Gemaakt van de Garganege druif die groeit in Veneto in Italië, die voor een deel rijpt in eiken vaten. Volgens bijgeleverde informatie proef je een aroma van o.a. viooltjes – die heb ik zelf niet ontdekt :p Maar lekker (en passend bij dit gerecht) was hij zeker!

Bereidingswijze courgettini met pesto

(voor 4 personen)

Snijd de courgettes met de spiraalsnijder tot slierten.

Maak de pesto volgens dit recept van Claartje.

Snijd de pancetta in blokjes en bak ze knapperig in een koekenpan, ongeveer 5 tot 7 minuten.

Doe de pasta van courgette erbij en bak ongeveer 5 minuten. Roer de pesto erdoor en breng op smaak met zout en peper. Haal van het vuur en roer de doperwten erdoor.

Verdeel over de borden en strooi de ricotta bovenop.

Enjoy!

 

 

Foto’s zijn eigendom van Daniëlle Walker van Against All Grain; gepubliceerd met toestemming.

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties