logo
RECEPT

Crispy cauliflower: vega bloemkoolroosjes met krokant korstje

Crispy cauliflower: vega bloemkoolroosjes met krokant korstje
INGREDIËNTEN
Voor de bloemkool
Voor de saus

Mijn absolute succesnummer tijdens het kerstdiner? Dit voorgerechtje van knapperige roosjes bloemkool. Een soort kruising tussen gefrituurde kip en kipnuggets, maar dan niet uit de frituur én gemaakt van groenten. De truc is om de bloemkool eerst te laten garen in de oven met een dun laagje deeg, en daarna nog een keer met een laagje saus (óver het deeglaagje) af te bakken. Enjoy!

Crispy cauliflower: vega bloemkoolroosjes met krokant korstje

Ingrediënten crispy cauliflower

(voor 8 personen als voor- of bijgerecht)

Zie rechtsboven op deze pagina!

Bereidingswijze crispy cauliflower

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Was de bloemkool en snijd hem in roosjes. Hapklare (bite size) stukjes zijn het lekkerst!

Vul een diep bord (nummer 1) met de 4 eetlepels bloem, het ei en het water. Kluts met een vork of garde tot een glad beslag.

Vul een tweede diep bord (nummer 2) met het paneermeel en de fijn gestampte cornflakes.

Haal de bloemkoolroosjes eerst door het beslag in bord 1 tot ze rondom bekleed zijn met een dun laagje beslag. Vervolgens haal je ze door het paneermeel in bord 2. Herhaal tot alle roosjes een laagje crunchy beslag hebben. Bak 20 minuten in de oven op 180 graden, tot het korstje begint te verkleuren en de bloemkool beetgaar is.

Maak nu de saus.

Meng de ingrediënten voor de saus door elkaar: sojasaus, tomatenpuree, sesamolie, azijn (of citroensap), chili pasta (of sriracha), knoflookpoeder, fijn gehakte verse gember.

Maak een berg van de bloemkoolroosjes (op het vel bakpapier of in een kom). Verdeel de saus over de bloemkool en schud ze goed om. Lekker met je handen! Hussel tot elk roosje rondom is bedekt met een dun laagje saus.

Verdeel de bloemkoolroosjes opnieuw over een de met bakpapier beklede ovenplaat. Bak opnieuw 20 minuten.

Serveer direct, bijvoorbeeld met wat sesamzaadjes en gesneden lenteui erover. Extra lekker met een sausje van mayonaise, citroenrasp en sriracha!

Crispy cauliflower: vega bloemkoolroosjes met krokant korstje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties