logo
RECEPT

DIY chocoladetruffel met Licor 43

DIY chocoladetruffel met Licor 43
INGREDIËNTEN
Voor de vulling
Voor de buitenkant

De reden dat ik het zo leuk vind om dingen zelf te maken, is omdat je ze dan nét iets lekkerder kunt maken dan wanneer je ze kant en klaar in de winkel koopt. Neem chocoladetruffels. Natuurlijk, Albert Heijn verkoopt ze ook. Maar dan smaken ze naar alle andere chocoladetruffels. Maak je ze zelf, dan kun je er een scheut Licor 43 in doen: nét even wat spannender. Of een snufje zout door de vulling mengen. Ook een kleine extra kick. Niet zo’n fan van Licor 43? Een scheutje Baileys of amaretto is ook héél erg lekker.

Tip: Voor een extra chocoladelaagje kun je de truffelvulling ook eerst door gesmolten chocolade halen, voor je ze in poedersuiker / cacaopoeder doopt. Ik vind dat altijd wel een lekkere extra crunch geven, maar kies zelf of je het de extra moeite waard vindt!

DIY chocoladetruffel met Licor 43

Ingrediënten chocoladetruffel

(voor 12 stuks)

Zie rechtsboven op deze pagina!

Bereidingswijze chocoladetruffels

Maak eerst de vulling.

Giet de slagroom in een steelpannetje. Voeg de 3 eetlepels suiker toe en de boter. Breng de slagroom aan de kook. Laat vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.

Smelt de chocolade (puur, melk, wit; dat kun je zelf kiezen). Ik doe dit meestal in de magnetron in een plastic bakje. De chique manier is au bain marie: dan smelt je de chocola in een metalen kom, die je bovenop een pan met kokend water zet. Laat de chocola ook afkoelen tot kamertemperatuur.

Meng de room met de chocola. Let op: zorg echt dat ze allebei afgekoeld zijn tot kamertemperatuur, anders gaat de room schiften (= klontjes = bah)!

Voeg de Licor 43 toe en roer tot het chocola-room-Licor 43 mengsel helemaal glad is.

Zet de vulling in de koelkast om op te stijven – een nacht lang. Het is het makkelijkst om de vulling in een lage ovenschaal te doen, zodat het straks een mooie rechte plaat is. Daar kun je er straks makkelijk stukjes van snijden.

Maak nu de truffels!

Snijd de vulling in vierkante blokjes van ongeveer 1,5 centimeter. Rol daar in je handen voorzichtig ronde balletjes van.

Rol de ene helft van de balletjes door een diep bord met poedersuiker. De andere helft rol je door cacaopoeder.

Voor een extra chocoladelaagje kun je de truffels ook eerst door gesmolten chocolade halen, voor je ze in poedersuiker / cacaopoeder doopt.

Tadaaaa, klaar!

DIY chocoladetruffel met Licor 43

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties