logo
RECEPT

Eendenborst met grapefruit en anijsster

201213155727eendimage.jpg

Gerookte eendenborst kun je kopen bij de poelier en supermarkten als Albert Heijn, Plus en Jumbo (zeker in de winter). In principe kun je gerookte eend zo eten, maar het is lekkerder om de filet even te stoven in de saus en daarna in plakjes te snijden. De hoeveelheden in dit gerecht zijn voldoende als voorgerecht voor vier personen.

Pers 1 grapefruit uit. Snijd van de ander de schil eraf zodat er geen wit meer te zien is (zoals in deze video) en snijd de grapefruit in horizontale plakjes. Verwijder alle pitten. 

 

Verhit de rode wijn, het grapefruitsap, de honing en de anijssterren in een koekenpan en kook in tot de helft. Dit duurt ongeveer vijf minuten.

 

Leg de eendenborst in de saus en laat 3-5 minuten stoven op laag vuur, met een deksel op de pan.

 

Haal de eendenborst uit de pan en snijd in plakjes. Kook de saus indien nodig nog verder in tot de gewenste dikte. 

 

Serveer de eend met de saus met de plakjes grapefruit.

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties