logo
RECEPT

Gegrilde pangasiusfilet met koolsla

150115142215R191image.jpg
INGREDIËNTEN

Basa, de vis waarmee dit recept origineel gemaakt wordt, is een witvis uit de pangasiusfamilie. Dit recept draagt bij aan de wekelijkse aanbevolen hoeveelheid vis (twee keer per week volgens de Gezondheidsraad, waarvan minstens één keer vette vis). Omdat basa hier vaak lastig verkrijgbaar is, ben je vrij om zelf een witvis te kiezen om dit recept mee te maken. In onze versie gebruik je pangasiusfilet; een tikje praktischer. Ja ja ja, pangasius is poepvis die zwemt in zijn eigen uitwerpselen, bla die bla. Maar dat valt dus echt wel mee; als je zorgt dat je pangasius het ASC keurmerk heeft zijn er strenge eisen waar de vis aan moet voldoen. Je kunt dus beter pangasiusfilet uit Vietnam eten dan eh, ongeveer álles met een 'Ik kies bewust'-vinkje.

 

Pangasius gaat bovendien goed samen met de pittige koolsla, die ook van Cooking Glory afkomstig is.

Doe alle groenten en kruiden in een kom en meng de appel azijn er doorheen.

 

Laat de pittige koolsla koud worden in de koelkast.

 

Spray een non-stick spray op het grillrek en verwarm de grill op 150 graden Celsius.

 

Druppel wat olie over de filets en breng ze op smaak met zout en peper.

 

Grill de filets afgedekt zo’n 5 minuten aan beide kanten.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties