logo
RECEPT

Gepofte zoete aardappel gevuld met garnalen en kip

290414102728E64Image.jpg
INGREDIËNTEN

Dat zoete aardappels prima kunnen worden gepoft bewijst Hungry For Healthy Food met dit recept. We vullen die gepofte aardappel met garnalen en kip zodat je het als bijgerecht kunt eten, maar ook als hoofdgerecht. Maak een heerlijke salade bij dit gerecht en je hebt een hoofdgerecht waar je van kunt genieten! Tip: Deze salade doet het goed bij deze gepofte aardappel.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

 

Pof de aardappel ongeveer 45-60 minuten in de oven, totdat hij volledig zacht is.

 

In de tussentijd verhit je olie op medium vuur in een koekenpan.

 

Snipper de ui en fruit totdat deze glasachtig is.

 

Snijd de tomaat in kleine stukjes en voeg de bonen, tomaten en kruiden (peper en paprikapoeder) aan de ui toe. Bak dit mee totdat alles lichtbruin is. Proef tussendoor of het genoeg gekruid is, voeg eventueel naar smaak meer kruiden, zout of peper toe.

 

Doe vervolgens de hüttenkäse erbij, roer door en haal de pan van het vuur.

 

Haal de aardappel uit de oven en laat ongeveer 5 minuten afkoelen.

 

Snijd de aardappels door midden, zorg ervoor dat de schil aan de onderkant heel blijft. Schep met een lepel een klein deel van het vruchtvlees uit de aardappel.

 

Doe dit vruchtvlees bij de rest van de vulling en roer erdoor.

 

Snijd de kipfilet in blokjes en bak zo'n 10 minuutjes totdat ze gaar zijn. Voeg de garnalen toe en bak nog twee minuten. Doe dit bij de vulling en vul de aardappels ermee.

 

Strooi de kaas erover en zet kort terug in de oven totdat de kaas gesmolten is.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties